IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гласовият асистент на Apple обяви датата на конференцията за разработчици

Билетите струват по 1599 долара, а заради голямото търсене ще се разпределят на принципа на томбола

11:55 | 19.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американският технологичен концерн Apple предостави на своя гласов асистент Siri възможността да обяви датата за тазгодишната конференция за разработчици WWDC.

При запитване в понеделник Siri уведомяваше собствениците на устройство на Apple, че WWDC ще се проведе от 13 до 17 юли в Сан Франциско.

Регистрацията за събитието бе отворена няколко часа по-късно. По време на своята конференция WWDC базираният в Купертино концерн обикновено разкрива информация за следващите версии на своя софтуер за iPhone, iPad и Mac, които обичайно се представят през есента.

През тази година билетите за конференцията за софтуерни разработчици струват по 1599 долара и заради голямото търсене ще се разпределят на принципа на томбола, предава DPA.

Междувременно наближава стартът на конференцията Samsung Developer Conference 2016 (SDC 2016), която предлага на разработчиците от целия свят възможността за личен контакт със Samsung Electronics. 

Събитието на корейския конкурент на Apple ще се проведе между 27 и 28 април в Moscone West Center също в Сан Франциско. То ще предложи презентации и речи от много лидери от технологичната индустрия. 

Част от технологичните теми, които ще бъдат включени в програмата на SDC 2016, са: „Интернет на нещата“, Tizen, Smart TV, Enterprise, VR, мобилни и носими технологии, игри, забавление, здравеопазване и уелнес.

Още технологични новини вижте в материала на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още