IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 години и 71 млн. долара по-късно - ултразвуков сешоар

Перките на сешоара на Dyson се въртят със 110 хиляди оборота в минута

16:06 | 27.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Dyson&nbsp;</em></p>

Снимка: Dyson 

Британският производител на прахосмукачки Dyson прекара четири години и изхарчи 71 милиона долара за създаването на сешоар от ново поколение. По време на този процес са били създадени 600 прототипа, регистрирани над 100 патента и е използван трудът на 103 специалисти, за да се оправдае по някакъв начин цената от 400 долара (299 лири), пише Daily Mail.

Създателите на устройството подчертават, че сешоарът Supersonic изсушава по-добре и е много тих за устройство от подобен тип. 

Перките на сешоара с марка Supersonic се въртят с главоломна бързина - 110 хиляди оборота в минута. По този начин честотата на издавания звук е твърде висока и не може да се улови от човешкото ухо.

Според наличната информация моделите са тествани над 1600 километра човешка коса. Специалистите са проследили реакциите на косъма на топлината и на въздушното течение, за да създадат идеалния уред.

Протеините на косата се повреждат при температури над 150 градуса по Целзий. Сешоарът на компанията развива максимална температура от 90 градуса, а работната му е 69 градуса.

Очаква се новият уред да се появи на британския пазар през юни.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още