IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арко ФНИ АДСИЦ разполага с парични средства за 622 хил. лв. в края на март

Дружеството, което все още не е започнало активна дейност, публикува първия си отчет като публична компания

09:15 | 29.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Арко ФНИ АДСИЦ разполага с парични средства за 622 хил. лв. в края на март

Арко Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ (Арко ФНИ) публикува първия си отчет като публично дружество. Документът показва, че към 31 март 2016 г. компанията разполага с парични средства в размер на 622 хил. лв.

През първото тримесечие на 2016 г. е отчетена загуба в размер на 4 хил. лв., става ясно от междинния отчет, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg. В документа се подчертава, че активната дейност на Арко ФНИ все още не е започнала и дружеството не е придобивало имоти.

Най-новият АДСИЦ дебютира на Българската фондова борса (БФБ) на 18 април. Още на 15 април дружеството внесе в Комисията за финансов надзор проспект за увеличение на капитала чрез издаването на до 29,9 млн. нови обикновени поименни безналични акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. Предвижда се капиталът да бъде увеличен само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 9 779 186 броя акции.

От Арко ФНИ очакват проспектът да бъде одобрен до май, когато ще започнат и срещите с български частни и институционални инвеститори (пенсионни и инвестиционни фондове).

През тримесечния период и преди листването капиталът на Арко ФНИ беше увеличен от 500 хил. лв. на 650 хил. лв.

Учредител и основен акционер на Арко ФНИ АДСИЦ с 85,71% е естонската компания Arco Vara, която е публична компания в Естония и присъства на българския пазар на имоти от 2006 г.

В интервю за Investor.bg председателят на Борда на директорите на Арко ФНИ АДСИЦ и главен изпълнителен директор на Arco Vara Тармо Силд каза, че се планира 10% вътрешна норма на възвръщаемост, но се очаква и поне 20% на база минали проекти.

Свързани компании:

БПД Индустриален Фонд за Недвижими Имоти АДСИЦ(BPD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още