IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rovio иска зрителите да използват смартфоните си в киното

Компанията пуска специално приложение, което ще може да се ползва при прожекцията на филма "Angry Birds"

17:05 | 28.04.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Rovio Entertainment насърчава киноманите да използват смартфоните си по време на прожекциите на филма по едноименната игра на компанията “Angry Birds”, пише Wall Street Journal.

Но функциите на приложението, което ще пусне днес, няма да бъдат активни, докато не се появят финалните надписи на летната.

“Angry Birds Action” представлява игра в стил пинбол и е само един от бонусите, свързани с анимационния филм, чиято премиера в САЩ е на 20 май. По време на финалните надписи на екрана на смартфоните ще се появи изображение и ще се отключи ново ниво на играта. Освен това ще бъде включено и друго съдържание, което потребителите ще видят, когато отворят приложението.

Маркетинговият ход на Rovio, който включва сделки с McDonald’s, Lego и модната марка H&M, има за цел да генерира по-голяма ангажираност с филма, който е базиран на популярния франчайз за сърдитите птички.

Въпреки че оригиналното приложение “Angry Birds” стана голям хит през 2009 г., след над десетина версии и продължения на играта, играта не успява да постигне същия успех.

Ето защо Rovio залага много на филма. По-рано този месец компанията отчете оперативна загуба в размер на 14,78 млн. долара за 2015 г. За лошите си резултати тя отчасти обвини разходите, свързани с филма.

Ако маркетинговият план на Rovio не проработи, тогава “Angry Birds” има истински проблем, твърди независимият анализатор Тери Куитинен.

Миика Тамс, вицепрезидент на Rovio, отговарящ за игрите, е уверен, че филмът ще постигне успех, а свързаните с него продукти с лиценз ще станат хит сред публиката.

Интегрирането на приложение с филм, базиран на играта, “има смисъл”, стига да не пречи на случващото се на екрана, твърди анализаторът на Wedbush Securities Майкъл Пачтър. “Има пряка връзка”, твърди той. “Всеки в киното има телефон”. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още