IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сако на Принс отива на търг

То е носено от певеца в прочутия филм "Purple Rain"

12:38 | 30.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Рядък предмет с висока стойност от филма “Purple Rain” на Принс от 1984 г., ще се появи на търг, пише CNBC.

Става дума за сако в черно и бяло, с кожени ръкави, което звездата носи, докато кара мотоциклет в лентата заедно с Аполония Котеро.

“Това определено е най-важната част от носените от Принс дрехи, показвани на големия екран, които са се появявали на търг”, твърди Джо Мадалена, президент на базираната в Калифорния аукционна къща Profiles in History. “Това е значителна част от гардероба, носен в един емблематичен филм”.

Сакото е уникална находка, принадлежала на прочутия певец, който беше открит мъртъв в дома си миналата седмица.

По думите на Мадалена подобни предмети, принадлежали на Принс, почти не се появяват никъде.

“Това е първият път, в който се случва нещо подобно и може да бъде единственият, защото останалите костюми може би са в неговия личен гардероб”, коментира още експертът.

Продавачът на якето твърди, че нейната сестра е гримьорка, която е получила сакото лично от Принс след като са работили заедно по “Purple Rain”.

По време на търга, който ще се проведе на 29 юни, ще бъдат предложени и костюми на Бритни Спиърс, Кейти Пери, Алиша Кийс и ръкавица с кристали Swarovski, носена от Майкъл Джексън по време на световното турне Dangerous през 1992 г.

Мадалена твърди, че вярва, че сакото от “Purple Rain” може да се превърне в “звездата на шоуто” и очаква то да се продаде за повече от исканата сума от 6000 до 8000 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още