IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата програма за морско дело и рибарство тръгва през юни

Има ограничения за това колко средства може да усвои един бенефициент

16:14 | 22.05.16 г.
Новата програма за морско дело и рибарство тръгва през юни

През юни ще стартира новата европрограма за морско дело и рибарство 2014 - 2020 г. Това съобщи министърът на земеделието и храните Десислава Танева, цитирана от пресцентъра на Министерството на земеделието.

Танева подчерта, че за първи път в този програмен период е създаден Консултативен съвет по рибарство, чрез който се отразяват исканията на сектора. 

Насоките за кандидатстване по мярка 2.2 "Продуктивни инвестиции в аквакултура" вече са публикувани. "Мярката е насочена към бизнеса. Проекти до 50 000 евро ще са по облекчен режим, като по този начин даваме предимство на малките рибари, които кандидатстват", заяви министърът.

С цел програмата да стигне до по-голям брой заинтересовани лица, има ограничения за това колко средства може да усвои един бенефициент. 

Програмата беше одобрена през ноември миналата година. Общият бюджет на оперативната програма за периода 2014 – 2020 година е в размер на 113,5 млн. евро. Средствата са разпределен в шест приоритета.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още