IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имигрантите са от ключово значение за икономическия растеж на Канада

Държавата се явява своеобразен тест за имиграцията, имайки предвид, че населението й застарява по-бързо в сравнение с повечето развити страни

10:26 | 25.06.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Имигрантите са от ключово значение за икономическия растеж на Канада

Докато ползите от имиграцията са поставени на тест от страна на политиците в Европа и САЩ, данните показват, че икономиката на Канада вече става изцяло зависима от имигрантите за растежа на работната й сила, пише Bloomberg.

За последните 12 месеца до края на май броят на имигрантите, работещи в Канада, нараства с 261 200, което е с 6,6% повече на годишна база, сочат актуалните статистически данни.

През това време позициите, на които работят канадци, са надолу с 93 300. Въпреки че данните се следят само от 2006 г., ако тенденцията продължи, може да се запише първият годишен спад от десетилетия и то без наличието на рецесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
В Европа могат да вземат даже с отстъпка...ама нещо не аресват стоката...тъй че статийката дето сте я препечатали е ала бала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още