IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато бирата се срещне с изкуствения интелект...

Пивоварна използва новите технологии, за да създава бири, които да се харесват повече на клиентите

13:42 | 09.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Пивоварите имат много инструменти, когато става дума за правене на бира: хмел, мая, жито и доста голямо оборудване. Една пивоварна във Великобритания използва изкуствен интелект, за да усъвършенства рецептите си и твърди, че е първата, която прави подобно нещо, пише Engadget.

IntelligentX Brewing Company е съвместно усилие на креативната агенция 10x и на Intelligent Layer в тази посока. Двете компании са създали алгоритми, които изучават обратната връзка от клиентите, като помагат на пивоварите да подобряват бирите.

Изкуственият интелект се появява под формата на бот във Facebook Messenger, който задава на клиентите серия въпроси за бирата. Има въпроси, за които човекът трябва да даде оценка от 1 до 10, да отговори с „да“ или „не“ и може да избере повече от един отговор.

Всичко посочено за вкуса и предпочитанията след това се използва, за да се открият тенденции, които могат да се ползват за подобряването на финалния продукт.

IntelligentX вижда използването на изкуствен интелект като начин да вкара клиента в същата стая, в която се прави бирата – нещо, което е почти невъзможно в реалния живот. Нещо повече, системата може да събира и анализира данни много по-добре от човек с лист и молив в ръце.

IntelligentX твърди, че нейните бири – Golden, Amber, Pale и Black – са се променили около 11 пъти откакто са направени за първи път. Става дума за цяла година, в която компанията е получавала отзиви за всяка една от тях. Ако се окажете в Лондон, можете и сами да ги опитате в Ubrew – място, на което можете да си направите и собствена бира. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още