IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-скъпият апартамент в Лондон се продава за 150 млн. паунда

Жилището се намира в емблематичната за града Адмиралтейска арка, която беше придобита от частен инвеститор през 2012 г.

10:56 | 25.07.16 г.
<p>
	Адмиралтейската арка. <em>Снимка: Wikipedia</em></p>

Адмиралтейската арка. Снимка: Wikipedia

Най-скъпият апартамент в Лондон вече е на пазара. Жилището струва колосалните 150 млн. паунда, пише онлайн изданието themovechannel.com.

Апартаментът се намира в Адмиралтейската арка – една от емблематичните сгради в Лондон, която се намира в близост до Бъкингамския дворец.

Имотът е с площ от почти 1 400 кв. м, като разполага с 12 спални и 12 бани.

През 2012 г. испанският инвеститор Рафаел Серано придоби правото за 250-годишен наем на Адмиралтейската арка срещу сумата от 60 млн. паунда. Точно тогава правителството на Великобритания планираше продажба или дългосрочно отдаване под наем на публични сгради с отпаднала необходимост.

Плановете на Серано бяха да превърне Адмиралтейската арка в луксозен хотел и той ги осъществи. Явно обаче е решил да атакува и пазара на трофейни имоти въпреки Brexit. Ако не се намери купувач, плановете му са да раздели жилището на четири по-малки и отново да ги пусне на пазара.

Хотелът в Адмиралтейската арка разполага със 100 стаи. Върху него са работили известни дизайнери, включително и Майкъл Блеър, който е правил дизайна на хотелите от веригата Connaught and Claridges. До няколко месеца ще бъде избран и водещ световен оператор за хотела.

Серано изтъква като основно предимство на апартамента за продажба локацията и гледката. Помещенията са с височина 6 м – доста повече в сравнение със стандартната светла височина на старите жилища в Лондон.

Запазени са и оригиналните камини и антики от 1910 г.

Ако бъде продадено, жилището ще надмине колосалните суми, които богати купувачи плащаха, за да се сдобият с жилище в известния комплекс One Hyde Park. Най-скъпото жилище там струваше 140 млн. паунда, посочва изданието.

Само гербовия налог за апартамента в Адмиралтейската арка ще струва на бъдещия купувач 16 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още