IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Pokemon GO - кошмарът на конкурентите на пазара на игри

Играта може да отвлече вниманието на играчите от останалите заглавия на пазара, твърдят анализатори

08:07 | 29.07.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

"Pokemon Go” привлече вниманието на десетки милиони почитатели на мобилните игри. А със сигурност отнема и от времето, което те отделят на игрите на конкурентите, твърдят анализатори, цитирани от Wall Street Journal.

Играта с разширена реалност генерира 75 млн. долара приходи от пускането си на 6 юли, сочат данни на SuperData Research.

"Големите премиери като тази са доста скъпи за големите конкуренти“, твърди Алберт Нго, анализатор на SuperData.

Подобно на повечето мобилни игри Pokemon GO е безплатна за сваляне и генерира приходи от покупки вътре в самото приложение, като за допълнителни PokeBalls за улавяне на Покемони. Apple твърди, че играта е поставила рекорд по сваляния през първата си седмица, макар че не разкрива конкретни данни. Фирмата за проучвания Sensor Tower посочва, че играта е свалена повече от 75 млн. пъти по целия свят.

Напредвайки бързо в класациите, Pokemon Go измести лидери като Game of War: Fire Age на Machine Zone, Candy Crush Saga на Activision Blizzard и Clash of Clans на Supercell.

Близо 12% от хората, които са инсталирали Pokemon GO на телефоните си, имат също и Clash ot Clans, твърди Placed Inc., чийто софтуер за анализи присъства в смартфони и таблети, използвани от повече от 2 млн. възрастни американци. Това е повече от всяка друга игра, оглавявала класациите на iOS. Четвъртата игра на Supercell – Clash Royale, която излезе по-рано тази година, присъства на 10% от телефоните с Pokemon GO, a Candy Crush – на 9%.

Докато хората продължават да обикалят кварталите в търсене на съществата от Pokemon GO, играчите могат да прекарват по-малко време в занимания с други игри за смартфон. 

Supercell не е открита за коментар по този въпрос. Activision Blizzard и Machine Zone отказват да коментират.

Въпреки че Pokemon GO се радва на силен старт, не е ясно колко хора ще продължат да я играят, след като отмине еуфорията. Част от критиците твърдят, че малкото съдържание на играта ще трябва да бъде обновявано често, за да може тя да продължи да забавлява феновете.

Niantic, компанията, която заедно с Pokemon Co. и Nintendo разработи играта, твърди, че планира пускането на нови функции. Тя отказва да коментира броя на свалянията, нито приходите от играта до момента.

Kabam Inc. не е притеснена, че Pokemon GO е изместила нейната игра Marvel: Contest of Champions надолу в класацията. Приходите остават стабилни, твърди Кент Уейкфорд, оперативният директор на Kabam. Той не смята, че потребителите ще забравят една игра заради друга, тъй като Pokemon GO се играе навън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 7 години
още 2-3 месеца догато спихне и после ще е на средните места.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още