IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна прием на проекти за модернизация на рибни стопанства

Предвиден е бюджет от 2 млн. лв. по Програмата за морско дело и рибарство

17:08 | 27.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: freeimages.com</em></p>

Снимка: freeimages.com

Започна прием на проекти за модернизация на рибни стопанства. Инвестициите се финансират по мярка 2.2 „Продуктивни инвестиции в аквакултурите” от Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Предвиденият бюджет от 2 млн. лв. е насочен към модернизация на съществуващи ферми, повишаване на тяхната конкурентоспособност и подобряване на условията на труд, съобщи агроминистерството. 

Допустими за финансиране са дейности, които водят до по-малко потребление на вода, намаляват употребата на химикали и антибиотици и насърчават използването на възобновяема енергия. Дава се възможност и за диверсификация на доходите на стопанствата чрез развиване на допълнителни дейности.

По Програмата се финансират до 50% от стойността на проекта, като минималният размер на безвъзмездната помощ за един проект не може да е по-малък от 3 хил. лв., а максималният не трябва да е повече от 49 хил. лв.

Настоящият прием е само за малки проекти. Той е разделен на две процедури – една за малки проекти и друга процедура за рециркулационни системи, изграждане на нови и разширяване на съществуващи стопанства.

Проектите се подават изцяло по електронен път. Крайният срок за подаване на заявления е 25 октомври 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още