IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обама предложи облекчен визов режим за имигранти предприемачи

Всеки четвърти високотехнологичен стартъп в САЩ и над половината от стартъпите в Силициевата долина са съосновани от имигранти

09:33 | 27.08.16 г. 5
<p>
	Барак Обама на среща с предприемачи по време на визитата си в Куба през март. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Барак Обама на среща с предприемачи по време на визитата си в Куба през март. Снимка: Ройтерс

Правителството на американския президент Барак Обама предложи в петък въвеждането на облекчен визов режим, целящ да привлече хиляди имигранти предприемачи, за да основат компании в САЩ, предаде Ройтерс.

Новите правила, които бяха предложени от американското министерство на вътрешната сигурност, ще намалят трудностите пред основателите на стартиращи компании при изграждането им, ако разполагат със значително финансиране от американски инвеститори.

Правителството се надява облекчаването на режима да стане факт, преди да изтече мандатът на Обама на 20 януари.

Предложението е част от ангажимента на администрацията на Обама "да привлече най-добрите предприемачи в света, които да основат следващите велики компании тук", коментира Том Калил, съветник по технологиите в Белия дом, пред репортери.

По думите на Калил всеки четвърти високотехнологичен стартъп в САЩ и над половината от стартъпите в Силициевата долина са съосновани от имигранти.

Новите правила предвиждат издаването на временно разрешително за пребиваване в САЩ на предприемачи, ако притежават дял от поне 15% в стартиращи компании, създадени в страната през последните три години. Освен това компанията трябва да е получила инвестиция от поне 345 хил. долара от квалифицирани американски инвеститори или грантове от определени държавни агенции в размер на 100 хил. долара.

В администрацията очакват около 3 хил. имигранти да кандидатстват за такова временно разрешително.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Тука категорично не съм съгласен с теб. (пост 4)Но няма сега да пиша аргументи за да не разводняваме дискусията в друга посока.Просто исляма е в средновековието, освен че е религия основана най-вече на страха, насилието и невежеството.Първите истински хуманни и социални идеи в исторически план произхождат от християнската доктрина, само че днес се извратиха до такава степен (социализма и хуманизма), че се обърнаха да унищожават дори и християнството, което ги роди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Двама от джихадистите в САЩ дето извършиха самоубийствени нападения бяха практикуващи лекари с много пациенти. Значи образованието и високоморалната професия не могат да са лекарство против ислямския фанатизъм, жестокост и мания за шовинизъм и доминиране.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
ratten
преди 7 години
мигрантите в германия осигуриха 1 милион работни места, по инфо от инвестора.обонговеца да отваря широко границите и да ги кани на гости. да се види у нови работни места и подем на икономиката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
"облекчен визов режим, целящ да привлече хиляди имигранти предприемачи, за да основат компании в САЩ,"Ами като изнесоха всичкото си производство в Китай и по света дето има далавера , сега нека да идат инженери от Афганистан ,лекари от Мали и крупни предприемачи от Бангладеш !Реднековете много ше се зарадват...ше гласуват за Килърито веднага !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още