IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NoPhone Air - телефонът, който не прави нищо

Двама предприемачи са създали устройство за всички, уморени от новите технологии

15:28 | 21.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: NoPhone Facebook page</em></p>

Снимка: NoPhone Facebook page

Публиката показва искрената си изненада, когато Крис Шелдън изважда новото устройство, създадено от компанията му, от копринена черна чанта, стоейки пред стотици хора, пише Wall Street Journal.

"Изключително сме горди да представим най-слабо развития NoPhone в историята“, коментира той по време на технологична конференция в Канада този месец. NoPhone представлява пластмасова кутия, която прилича на смартфон, но не прави абсолютно нищо. Повече от 10 хил. бройки от нея са продадени през последните две години на цена от около 10 долара.

Най-новият модел не е нищо повече от пластмасова опаковка с въздух отвътре. Шелдън и неговият бизнес партньор Ван Гулд го наричат NoPhone Air.

"Махнахме входа за слушалки. След това премахнахме и и всичко останало“, коментира Гулд пред публиката. „Може би изглежда сякаш няма нищо в тази опаковка. Но именно в това се крие красотата ѝ“.

Докато милиони хора по света се състезават, за да си купят новия iPhone 7 на Apple и безжичните слушалки AirPods, Шелдън и Гулд са част от развиващата се контрактултура, която отрича смартфоните.

Вдъхновението им за създаването на NoPhone, представян като „фалшив телефон за хората, пристрастени към истинските телефони“, идва, след като виждат всички в бар на покрив в Ню Йорк да се взират в устройствата си.

Миналата седмица звездата Кание Уест написа в Twitter: “Отървах се от телефона си, за да имам въздух да творя“. Певицата Кейти Пери му отговори: „изключи се, за да се свържеш“.

Комедиантът Брет Клайн толкова се вбеси на селфи стиковете, че направи видео, в което реже стикове с резачка из Ню Йорк. Оказа се, че е шега, с фалшиви телефони и актьори за жертви, но видеото вече има над 1,3 млн. гледания в YouTube от 1 септември.

Дори и оригиналният човешки глас на Siri, виртуалният асистент на iPhone, казва на потребителите в САЩ, че е време да оставят телефоните си.

Конференцията, на която Шелдън и Гулд представиха NoPhone Air на 10 септември се състоя в лагер, намиращ се на два часа западно от Отава, където не са позволени никакви устройства.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още