IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола се възстановява леко

Алжир уверява, че всички опции за договорка на срещата в страната са отворени

12:16 | 26.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цените на петрола се възстановиха леко в азиатската търговия на фона на предстоящата неофициална среща на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и страни извън картела в Алжир, съобщава investing.com. 

Днес в азиатската електронна сесия на Нюйоркската търговска борса американският лек суров петрол с доставка през ноември прибави 32 цента до 44,80 долара за барел. 



Лондонският сорт Брент от Северно море, чиято цена е референтна за европейския пазар, също с доставка през ноември, поскъпна с 37 цента до 46,26 долара за барел. 

Възстановяването се случва на фона на индикации, че все пак може да се постигне някаква договорка на неофициалната среща на ОПЕК в Алжир.

„Няма да си тръгнем от срещата с празни ръце“, заяви министърът на енергетиката на Алжир Нерудин Бутерфа. Бутерфа, който е един от най-големите привърженици за налагане на ограничения върху производството на ОПЕК, обаче призна, че срещата може да доведе до само някои "елементи" на едно бъдещо споразумение. 

Русия и държавите от ОПЕК, оглавявани от Саудитска Арабия, се събират в Алжир на тридневна среща, за да обсъдят прекомерното предлагане, което оказва натиск върху пазара от 2014 година.

В петък цените се сринаха с по около 4% след сигналите, че Саудитска Арабия и Иран отчитат малък прогрес в постигането на предварително съгласие за замразяване на производството.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още