IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола записват леки спадове

Инвеститорите очакват данните за нефтените платформи в САЩ

10:52 | 21.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Цените на петрола се понижават леко в петък, като инвеститорите очакват данни за нефтените платформи в САЩ, съобщава Investing.com.

Американският лек суров петрол WTI записва спад от 0,16% до 50,55 долара за барел, а цената на европейския бенчмарк Брент се понижава с 0,02% до 51,37 долара за барел към 10:30 часа българско време.

През миналата седмица компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes съобщи за ръст от 4 до 432 платформи, което беше 15-ото повишение за последните 16 седмици.

През нощта в четвъртък срещу петък трейдърите прибираха печалби след подема в предишната сесия. Тогава поскъпването беше насърчено от неочаквано голям спад в резервите от суров петрол в САЩ. Администрацията за енергийна информация обяви, че през седмицата до 14 октомври запасите в САЩ са се понижили с 5,2 млн. до 468,7 млн. барела. След новината WTI поскъпна до 15-месечен връх.

Спадът в петролните резерви допринесе за оптимизма на фона и на предварителната договорка в ОПЕК за понижаване на добива. На официалната си среща в края на ноември се очаква картелът да уточни детайлите по сделката за свиване на продукцията до около 32,5 – 33 млн. барела дневно.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още