IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова наредба за строителните отпадъци е публикувана за обществено обсъждане

За третиране на отпадъците ще се подават по-малко документи пред РИОСВ

15:10 | 24.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Нова наредба за управлението на строителните отпадъци и за влагането на рециклирани строителни материали е публикувана на сайта на МОСВ за обществено обсъждане.  Тя разширява диапазона на обектите, за които не се изисква План за управление на строителните отпадъци, съобщи екоминистерството. 

Отпадъците, които ще се генерират от обектите, за които няма да се изисква такъв план, ще се управляват съгласно реда, поставен в съответните общински наредби. Промяната ще облекчи бизнеса, смятат авторите на документа.

В Наредбата са разписани условията за издаване на документи при дейности със строителни отпадъци на повече от една площадка от един и същ оператор на територията на една РИОСВ.

В момента документи се издават за всяка конкретна площадка  – с  промяната ще се издава само един документ за работа на територията на една Регионална инспекция по околната среда и водите.

За всяка площадка обаче възложителят ще уведомява РИОСВ преди започване и приключване на дейността, свързана с третиране на строителни отпадъци.

Промяната улеснява бизнеса, защото вече няма да е необходимо да се издава документ за всяка конкретна площадка и да се минава през цялата процедура по издаване на такъв вид документи, информират от МОСВ.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още