IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът на Института Айн Ранд в САЩ ще се срещне с българския бизнес

Д-р Ярон Брук ще говори за нуждата от пазарна революция

12:32 | 06.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Президентът на Института Айн Ранд в САЩ ще се срещне с българския бизнес

Президентът и изпълнителен директор на Института Айн Ранд – САЩ, д-р Ярон Брук, ще пристигне в София за първата по рода си среща с български бизнесмени „За нуждата от пазарна революция“ на 9 декември 2016 г.

Д-р Брук е предприемач, философ и академичен преподавател, магистър по бизнес-администрация и доктор по финанси от Университета Остин, Тексас. Едно от лицата на свободния пазар в света, той е сред най-влиятелните личности, спомогнали за разпространението на идеите на свободата в началото на ХХI в.

Изнася лекции на теми като причините за финансовата криза, морала на капитализма, ограничаване размера на държавата, по цял свят. Добре познат е в България след успешните си лекции със стотици участници през 2013 и 2015 г.

Заедно с Дон Уоткинс от Института Айн Ранд д.р Брук е съавтор на книгата „Free Market Revolution“, която дава името и на софийската му среща с бизнеса. В нея д-р Брук задава въпроса възможно ли е бизнесът да е алчен и порочен, а политиците – изпълнени с добродетели и добри намерения? Отговорът, разбира се, е: не. А възможна ли е „пазарна револйция“? Отговорът е: да, когато бизнесът е основан на принципите на чистия капитализъм, който създава блага.

Благата са богатство, но то не възниква заради алтруизма на бизнеса, а заради желанието му да пусне качествен продукт на пазара и да реализира печалба. Фактът, че в последните години голямата държава печели идейната битка с пазара, прави моралната революция в защитата на свободния още по-нужна. Това е единственият начин за икономически и обществен прогрес.

Срещата на д-р Брук с българския бизнес ще се проведе в петък, 9 декември от 17:00 до 19:00 ч. в зала „Рила“ на София Хотел Балкан. Участието е със свободен достъп, но с предварителна регистрация тук >>

Медийни партньори на събитието са Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria.

Д-р Ярон Брук е роден и израснал в Израел. Служил е като сержант в израелското военно разузнаване, бакалавър по строително инженерство от Tехнологичния институт в Хайфа, Израел. През 1987 г. се премества в САЩ, където получава магистърска степен по бизнес-администрация и защитава докторат по финанси в Университета Остин, Тексас. Управляващ партньор на фирмата за инвестицонно консултиране BH Equity Research в Сан Хосе, Калифорния.

Колумнист на Forbes, негови статии са публикувани и в Wall Street Journal, USA Today, Business Daily, и други авторитетни издания. Чест гост на националните радио-и телевизионни програми. Съавтор с Дон Уоткинс от Института Айн Ранд на националния бестселър „Пазарна революция: как идеите на Айн Ран могат да сложат край на голямата държава“ и на наскоро излязлата книга „Равенството е нечестно“.Изнася лекции на теми като причините за финансовата криза, морала на капитализма, ограничаване размера на държавата, както и външната политика на САЩ, по цял свят. Председател и изпълнителен директор на Института Айн Ранд в Ъруин, Калифорния, от 2000 г.

Повече вижте от гостуването на Калин Манолов в Bloomberg TV Bulgaria!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още