IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 13 февруари

07:43 | 13.02.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Търговец на килими подаде жалба срещу името на коалицията "Да, България"
В. Капитал Daily

Налице е пореден опит да се осуети участието на партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Движение Да, България" в изборите, този път с жалба срещу името на коалицията, в която влизат още "Зелените" и ДЕОС. Жалбата е срещу решението на ЦИК за регистриране на коалицията, а последната дума е на Върховния административен съд. По информация на "Дневник" жалбата е от човек с име Метин Деда, който претендира, че през декември миналата година се е опитал да регистрира търговска марка с името "Да, България". Проверка на "Дневник" в Патентното ведомство не е открила съвпадения. Според Търговския регистър Метин Деда е управител на фирма "Арма - Да България" ЕООД, със седалище в Хасково. Фирмата му се занимава с търговия на платове.

Местни организации на БСП възразиха срещу "парашутисти"
В. Сега

Известни журналисти и интелектуалци оглавиха част от листите на БСП за предсрочния вот и това не мина без скандали, макар и плахи, срещу спускането на "парашутисти". Лидерката Корнелия Нинова разчисти терена от старите лица, като успя да прокара правило кандидат-депутатите да са с по-малко от 12 години стаж в парламента. Имената бяха утвърдени от националния съвет на партията в събота, като пролича специален подбор в невралгичните за партията райони - там, където БСП трудно печели мандати, структурите са скарани или трябва да се потуши друго напрежение. Подреждането след водача ще се направи от местните организации, с изключение на гражданската квота.

В някои общини на всеки 50 души един е чиновник
В. Сега

В България има общини с изумителна гъстота на чиновници. Например в Ковачевци, Бойница, Макреш на 1000 души население се падат по 20 и повече общински служители, отбелязва анализ на Института за пазарна икономика. За сравнение - в общини отличници като Добрич, София, Перник, Казанлък на 1000 жители се падат само по двама бюрократи.

Марешки обеща втора кабинка на Банско
В. Стандарт

Банско ще има втора линия на кабинковия лифт и това ще е един от проектите, по които ще работим, когато ВОЛЯ влезе във властта след по-малко от два месеца. Това заяви лидерът Веселин Марешки на среща с жители и гости на курортния град. Според него е недопустимо да има страната ни такова прекрасно място, където туристите идват веднъж и вместо да се връщат отново и да хвалят курорта ни, те се оплакват от липса на писти и влекове.

Созопол изпревари Париж, Рим и Виена
В. Стандарт

Созопол изпревари европейските столици Рим, Париж и Виена в престижна класация. Българският морски град се нареди на 6-о място в състезанието за най-добра европейска туристическа дестинация. За него има 20 690 вота. В класацията се определят 15-те най-добри места за ваканция в Европа през следващата година.

Смартфонът най-търсен на изплащане през януари
В. Монитор

Смарфонът е най-предпочитаната стока на изплащане през първия месец на годината. След него се нареждат телевизорите и пералните. През януари тази година отчитаме спад на търсенето на телевизори и през месеца номер 1 е смартфонът, като разликата между първия и втория е доста малка, коментира за „Монитор“ Ралица Захариева, директор „Маркетинг и комуникации“ на БНП Париба Лични Финанси. По думите й друга интересна промяна е, че от 10-те най-търсени стоки за покупка на изплащане в началото на годината отсъства хладилникът, което най-вероятно се дължи на сезона.

Парното поскъпва поне със 7% от април
В. Труд

Парното в София поскъпва от април. „Топлофикация София“ ще поиска от Комисията за енергийно и водно регулиране по-висока цена, съобщиха за „Труд” от дружеството. Оправданието е настояването на „Булгаргаз”, обявено в петък, за увеличение на цената на природния газ с 32,44 на сто от 1 април 2017 г. Ако КЕВР одобри такова повишение, ние ще поискаме увеличение на цената на парното, заяви пред „Труд“ говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

Финанси виж още