IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM и Visa превръщат свързани устройства в потенциални POS терминали

Двете компании си сътрудничат за въвеждането на сигурни разплащания във всички устройства

15:56 | 20.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания IBM и тази за финансови услуги Visa сключиха сътрудничество, което пренася точката на продажба навсякъде, където се приемат карти Visa. По този начин ще се позволи на бизнеса бързо да въвежда сигурни разплащания през всяко устройство, свързано с интернет на нещата (IoT), съобщават компаниите.

Идеята им е да интегрират разплащанията и търговията през всяко устройство – от часовник до пръстен, през домакински уред до кола. Компаниите вече могат да въведат сигурни разплащания във всички свои продуктови линии, благодарение на услугата Visa Token. Става дума за нова технология, заместваща чувствителните данни върху картите за разплащания с уникален дигитален идентификатор чрез платформата Watson IoT на IBM.

Партньорството предполага, че Visa и IBM вече могат да поддържат разплащания и търговски трансакции в по-голямата част от всички 20 млрд. свързани устройства, които се очаква да бъдат ползвани в света до 2020 г. по данни на Gartner.

„Интернет на нещата буквално променя света около нас – като позволява на бизнеса да осъществи до неотдавна немислими нива на ефективност или пък като гарантира, че пералнята винаги ще разполага с перилен препарат. Зад тази трансформация стоят компании като Visa и технологии като платформата Watson IoT на IBM”, коментира Хариет Грийн, генерален мениджър, IBM Watson IoT. „Комбинацията между водещата в индустрията технология на IBM за IoT и разплащателните услуги на Visa бележи поредния важен момент в търговията, като дава възможност за опростени и удобни разплащания през всеки свързан предмет.“

Сътрудничеството на двете компании ще даде възможност на всички потребители на платформата Watson да получат достъп до разплащателните услуги на Visa чрез облачните технологии на IBM. Предвижда се двете организации да гарантират сигурността на личните данни на потребителите чрез услугата токенизация от Visa.

IBM работи с над 6000 клиенти от различни сектори, за да им помогне да разберат какви са предимствата от интернет на нещата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още