IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска червени iPhone 7 и 7 Plus

Новият модел е част от кампания, която технологичният гигант подкрепя

18:40 | 21.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Apple.com</em></p>

Снимка: Apple.com

Apple обяви, че пуска нова версия на своя 9,7-инчов iPad и специален модел iPhone 7 и iPhone 7 Plus – в червено, пише CNBC.

Новият червен алуминиев iPhone е част от продължаващата вече десетилетие кампания RED на Apple, която допринася към Глобалния фонд за борба със СПИН. Устройството е с начална цена от 749 долара и ще се появи в магазините в петък.

Apple заяви, че е най-големият корпоративен донор на Глобалния фонд, като е дарила над 130 млн. долара.

Обновеният iPad, който струва 329 долара, има по-светъл дисплей, Touch ID, LTE поддръжка по цял свят, A9 чип и операционна система iOS 10. Преди година Apple пусна 9,7-инчовия iPad Pro за 599 долара, който включва възможност за ползване на Apple Pencil и е с по-добър дисплей.

Днес компанията обяви и пускането на ново безплатно приложение, наречено Clips, което позволява на потребителите на комбинират в едно различни видеоклипове, снимки и музика, като крайният резултат може да се изпраща чрез съобщения и да се споделя в социалните мрежи. Clips, което ще бъде достъпно през април за iOS 10.3, има „артистични филтри“ и емотикони.

Приложението автоматично разпознава хора във видеата и ги предлага като получатели на съобщенията, посочва Apple. Приложението включва елементи, които са популярни в други услуги, като Instagram, Snapchat, Vine, Google Photos и Musical.ly.

Освен това компанията представи и нови цветове силиконови и кожени кейсове за iPhone 7 и iPhone 7 Plus, както и увеличаване на паметта за съхранение на данни в iPhone SE.

Apple добави и нови каишки за умните си часовници за пролетта, включително оранжево, червено, сапфир и други. Каишките за Nike часовника могат да се продават отделно. Нови предложения има и за луксозните часовници, създавани в партньорство с Hermes.

Въпреки че увеличи паметта на iPad Mini 4, Apple вече не рекламира iPad Mini 2 в своята страница за продажби на iPad.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още