IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 23 март

07:47 | 23.03.17 г.
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Skoda и Pesa искат да доставят 13 нови трамвая за 60 млн. лв.
В. Капитал Daily

Чешката компания Skoda Transportation и полската "Железопътни превозни средства ПЕСА Бидгошч" (Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz) са двете фирми, подали оферти в търга за доставка на 13 нови трамвая. Поръчката е с прогнозна стойност 61 млн. лв. с ДДС и се финансира по проекта "Интегриран градски транспорт" по европрограмата "Региони в растеж". Възложител е общинското дружество "Столичен електротранспорт". От дружеството поясниха пред "Капитал" преди време, че най-вероятно новите мотриси ще са предназначени за движение по линия номер 5 - от кв. "Княжево" до Съдебната палата.

Черният списък на изгонени турски граждани се увеличава
В. Сега

Черният списък на изгонени от Държавна агенция "Национална сигурност" турски граждани през последните дни се увеличи с още двама. Този път причините за решението на ДАНС са създаване на антибългарски нагласи и опити за придобиване на секретна информация. По информация на "Сега" единият от изгонените е Ибрахим Йълмаз, имам от Шумен, който вече е депортиран. Така общият брой на граждани на южната ни съседка, които са получили забрана да влизат в България или са посочени като нежелани, достигна пет.

България има отличен интернет, а изостава с е-услугите
В. Сега

България е в челото на ЕС с добре развита оптична мрежа, бърз и достъпен интернет, а в същото време изостава с електронното правителство и предоставяните от държавните и общински администрации е-услуги. Тази констатация направи изпълнителният директор на "Виваком" Атанас Добрев вчера при представянето на финансовите резултати на компанията за 2016 г.

Завод за части за коли правят в Димитровград
В. Стандарт

Турската компания "Са-ба България" ООД направи първа копка на завода си за автомобилни аксесоари в България. В завода до Димитровград ще бъдат вложени 16 млн. лева за ри години и ще бъдат открити 350 нови работни места. Върху разгърната застроена площ от близо 3000 кв.м компанията ще произвежда осветителни системи за автомобили за едни от най-известните марки в света Ford, Renault, Volkswagen и Aston Martin.

Гласуваме от 7 до 20 часа
В. Монитор

Гласуването в изборния ден ­ 26 март започва в 7.00 часа и приключва в 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на Централната избирателна комисия.Извън страната изборният ден започва в 07.00 часа местно време и приключва в 20.00 часа местно време.Когато в 20.00 часа пред изборното помещение има негласували избиратели, председателят и секретарят на комисията установяват техния брой и самоличност, като тези избиратели предават документите си за самоличност на комисията. Само тези избиратели се допускат до гласуване след 20.00 часа, но не по-късно от 21.00 часа, като извън страната това е съответното местно време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още