IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранни компании имат интерес към петролни сондажи в Гърция

Хеленик петролеум преговаря с общо 25 компании за участие в проучвания за въглеводороди в страната

10:51 | 30.03.17 г.
<p>
	Рафинерия на&nbsp;Хеленик петролеум в Гърция. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Рафинерия на Хеленик петролеум в Гърция. Снимка: Ройтерс

Няколко чуждестранни компании се интересуват от участие в проучвания за откриване на въглеводороди в различни райони на Гърция. Това са енергийните гиганти Тотал, Шел, Репсол, Джапекс, Дана Петролеум, ИНА и Хънт, които в момента водят преговори с гръцката Хеленик петролеум, съобщава изданието Нюз.ин, цитирано от БТА.

На енергиен форум в Атина е било огласено, че Хеленик петролеум преговаря с общо 25 компании за участие в проучвания за въглеводороди в Гърция.

Районите, които представляват интерес за сондажи, са около полуостров Пелопонес, в Йонийско море, близо до остров Корфу и край остров Крит.

Наскоро властите в Гърция са дали разрешение за пети поред нов сондаж в района на Принос край град Кавала в северната част на страната, където активна е компанията Енерджиън, инвестирала досега над 300 милиона долара.

Целта на въпросната компания е тази година производството й да надхвърли 1,3 млн. барела, колкото са били произведени миналата година. Потвърдените находища в района на Принос се оценяват на 41 млн. барела. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още