IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street отпразнува победата на Еманюел Макрон

Nasdaq успя да покори нов исторически връх, а капитализацията на Alphabet прескочи 600 млр. долара

23:25 | 24.04.17 г. 2
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

И фондовите пазари отвъд Океана бяха обхванати от еуфория след изборната победа на центриста Еманюел Макрон във Франция. Водещите индекси записаха най-доброто си представяне от 1 март насам, а Nasdaq затвори търговията на рекорден връх.

Dow Jones добави повече 216 пункта, или 1,05%, до 20 763,89 пункта. За ръста допринесе представянето на Goldman Sachs и JP Morgan Chase, предаде CNBC. За S&P 500 повишението днес е в рамките на 1,08% до 2 374,15 пункта.

Nasdaq напредна с 1,24% до 5 983,82 пункта.

Изглежда, че пазарите наистина харесват резултата от френските избори, коментира Ранди Уорън, главен инвестиционен директор в Warren Financial. Еманюел Макрон и Марин льо Пен ще се срещнат на втория тур на изборите, насрочени за 7 май. Прогнозите сочат, че центристът ще спечели с лекота и ще бъдеследващият президент на Франция.

Пазарната капитализация на Alphabet прехвърли нивото от 605 млрд. долара. Акциите на компанията майка на Google поскъпнаха с 2,33% до рекордните 878,93 долара. От началото на годината книжата на Alphabet са поскъпнали с 11%. Компанията ще съобщи своите финансови резултати в четвъртък след края на борсовия ден.

Цената на петрола записва спад за шеста поредна сесия. На пазарите надделяха притесненията относно плановете за добив на суровината в САЩ. Така лекият суров петрол поевтиня с 0,8% и затвори търговията с цена от 49,23 долара за барел. Европейският Brent се търгуваше за 51,60 долара за барел в края на сесията, което представлява понижение от 0,7 на сто, изчислява Market Watch.

На валутните пазари стойността на еврото достигна своето най-високо ниво за последните пет месеца. Единната европейска валута се разменя при 1,086 долара, което е с 1,3% повече спрямо петък. За кратко еврото достигна и до 1,09 долара.

Цената на златото също тръгна надолу, след като изчезнаха притесненията, че Франция може да излезе от еврозоната или от Европейския съюз. Ценният метал поевтиня с 0,9% до 1 277,50 долара за трой унция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 12 rate down comment 4
Stone_Kold
преди 6 години
Рулетката наречена пазари е интересно нещо печели един педерастин едни пари отиват да накупят някакви виртуални неща а ти отиваш в магазина и разбираш че си обеднял още щото *** е спечелил 1 тур
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 4
lozkhris
преди 6 години
Eб.си долната пропаганда!! Засрамете се бе, дори Т.Ж. не си позволяваше такава наглост !! Каква победа, той просто е единият, който отива на балотаж !! Разликата в процентите е в границите на статистическата грешка, при това след брутално-видима манипулация!!То бива манипулации, бива, ама тва надхвърля всякакви граници!!И като спечели какво - просто ще продължат кражбите, наводнението с бежанци и гей-паради през ден. А, да - и пазарни и валутни спекулации, печатане до припадък и изнасяне на работни места към Далчния Изток...Страхотно "бъдеще", немам думи просто!!!Ето затова кирливата ви "демокрация" ще отиде в канала, рано или късноЗащото сте по-зле от комунистите!! Те поне ни смятаха само за роби. Вие ни смятате и за тъъпи роби...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още