IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск създава Neuralink, за да предпази човечеството от лошия изкуствен интелект

Предприемачът неведнъж е предупреждавал за заплахите от тази нова технология

21:01 | 25.04.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Милиардерът Илон Мъск заяви, че неговият мотив за Neuralink - компанията, която създаде, за да свърже човешкия мозък с машинен интерфейс, е да избегне превръщането на изкуствения интелект в опасност, пише CNBC.

Потребител на Twitter попита главния изпълнителен директор на Tesla и SpaceX дали новата му фирма ще се “бори със Skynet”, на което Мъск отговори, че именно това е “стремежът”, свързан с Neuralink.

Skynet е измислена съзнателна система с изкуствен интелект от филмите “Терминатор”, която вижда хората като заплаха и се опитва да ги заличи.

Миналата седмица Мъск очерта плановете си за Neuralink в интервю за уебсайта Wait But Why. Компанията планира да направи “устройства с размер колкото микрон”, за да постигне целта си за интерфейс, свързващ хора и машини. 

овешката реч по съществото си е компресирана версия на мислите, които преминават през главата на човека. А планът на Мъск ще позволи на хората да комуникират директно чрез мислите си.

Според Мъск вербализирането на мислите няма да е необходимо, освен ако човекът не иска да добави някакви нюанси или да допринесе по друг начин към разговора.

“Разговорът ще представлява концептуално взаимодействие на ниво, което е трудно да си представим в момента”, коментира той пред Wait But Why.

Технологичният предприемач няколко пъти предупреди за заплахата, която изкуственият интелект може да представлява за човечеството. През февруари Мъск намекна за плановете си за Neuralink като заяви, че хората ще имат нужда да се слеят с машините или рискуват да останат на заден план. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
zelka007
преди 6 години
хммм ... това което си написал е едната гледна точка, тук май иде реч за нещо друго. идеята е да се командват с мисъл изкуствени протези - ръце , крака. това дето го говори за концептуално друго ниво на комуникация е отговор на някакъв *** въпрос :) , съответно *** отоговр ;) . предполагам военните ще искат да ползват технологията за техните си цели, да връзват военнен интерфейс към мозъка директно. тера инкогнита е цялата работа и всичко е в мъгла, та всеки може да си плямпа всичко в момента и да звучи визионерски. обаче каква класна златотърсачка люшка мъск в момента :))) мани другите неща ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
scott
преди 6 години
мъскчо,имам за теб ена новина.НИКОГА нема да развълъ хармониата на собственото си тело, зарад твоите цели, твойта компаниа, твойто виждане за бъдещето. по-добре мъртъв, отколкото със белега на звера-машината У ТЕЛОТО СИ. Библиата е казала и нещо верно: живите ше завиждат на мъртвите.....прочее, кой щи плаща? щот ако и когато визализираш мисли, ше има не разговор, а конфликт. и ше се убиваг на вторъта мисъл, *** маймуни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още