IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манучин: Понижението на данъците в САЩ ще е най-голямото в историята

Американският финансов министър заяви, че администрацията иска постоянни промени в политиката, но може да бъдат обмислени и временни понижения

20:12 | 26.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп ще предложи най-голямото намаление на данъците в историята на страната в опит да предизвика устойчив икономически растеж от 3%, заяви финансовият министър на страната Стивън Манучин в сряда.

Планът предвижда понижаване на данъците до 15% за всички компании - по-голямо намаление от предложението на републиканците в Камарата на представителите, коментира Wall Street Journal. Тези нива вероятно ще отблъснат демократите и ще доведат до усложнения в Конгреса, тъй като промените в данъчната политика, които Сенатът може да прокара по партийна линия съгласно процедурата по бюджета, нямат право да създават дългосрочни бюджетни дефицити.

Манучин каза по време на събитие в сряда сутрин, че администрацията иска постоянни промени в политиката, но може да бъдат обмислени и временни понижения.

„Това ще бъде най-голямото намаление на данъците и най-голямата данъчна реформа в историята на страната ни“, каза той на конференция във Вашингтон.

Планът на Белия дом, който би трябвало да бъде представен този следобед, дава старт на едномесечни преговори в Конгреса.

Говорителят на камарата на представителите Пол Раян заяви, че републиканците са постигнали консенсус по целите и целят намаляване на данъчните ставки.

„Договорили сме се на 80%, а по отношение на останалите 20% сме на близки позиции“, каза републиканецът на друго събитие.

Манучин заяви, че предложението на администрацията няма да подкрепи корективните мерки, приложими на границите, които са централни в плана на републиканците от Камарата. Предложението им цели да повиши приходите, налагайки мита върху вноса, но не и върху износа. Манучин каза, че администрацията не се противопоставя на идеята и че харесва някои части от нея. Той обаче все пак заяви, че не смята, че „това ще проработи в сегашния си формат“.

Раян не се отказва от идеята за коригиране на граничните мита, но каза в сряда, че е наясно, че предложението се нуждае от модификации в отговор на критиките на търговците на дребно и други страни.

„Не искаме да се изправяме пред сериозни смущения“, каза още Раян.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още