IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: В първите 100 дни Тръмп се опитва да спази обещанията си

Оценката за управлението на американския президент е 4,50 или 4,75, посочи Калоян Правов

14:22 | 28.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Доналд Тръмп се опитва да спази предизборните си обещания, въпреки че в първите сто дни замря силната енергия след изборите. Това коментира политологът Калоян Правов в ефира на "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

“Оценката за управлението на Тръмп за първите сто дни управление е 4,50 или 4,75. Не му достига тактическа визия как да навигира това блато, наречено „Конгрес на Републиканската партия“, защото вкара много хора от старата гвардия в  администрацията си и сега има конфликт между старото традиционно крило и реформисткото с либертарианците в него, което дойде в управлението заедно с него. Тръмп е в позицията на балансьор, но силата му не е в това, а да запази инерцията на реформистите и да им даде повече глас и власт", смята полотологът.

Той е на мнение, че очакванията на хората бяха повдигнати на нерационално високо ниво, като причината е, че американският президент даде заявка, че ще си изпълни обещанията.

“Намаляването на данъците в САЩ ще има позитивно отражение не само върху големите корпорации и богатите американци, но и това ще бъде глътка въздух за малкия и средния бизнес. От друга страна, данъчните облекчения ще отворят голяма дупка в бюджета на САЩ, която вероятно ще бъде запълнена чрез девалвация на долара или емитирането на нови дългове", отбеляза политологът, допълвайки, че към момента американският президент Доналд Тръмп няма възможност или желание за рязко съкращаване на разходи, така че да бъде компенсирана потенциалната загуба на хазната.”

Според Правов Тръмп ще продължи да търси одобрението на хората, затова и рейтингъг му остава висок.

“Ситуацията в Сирия е голямо неспазено обещание от страна на Тръмп през първите сто дни от неговото управление, категоричен е Правов. "Тенденцията изглежда, че той ще иска по-остра намеса на САЩ в Близкия изток, макар че неговата кампания беше построена въз основа на критика към този подход.”

Той прогнозира, че скоро американският президент ще търси решение на проблема със Северна Корея.

Има ли промяна в отношението на Тръмп към НАТО? Ще се предоговорят ли условията за членство в Атлантическия съюз и НАФТА? Как ще се развият отношенията с президента на Русия Владимир Путин?

Вижте повече във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
lyusien
преди 6 години
Я стига умнико Калоян Правов Това да се мъчиш да изпълниш обещанията си не значи че ги изпълняваш Този Конгрес не е от днес и когато даваш обещания преди изборите трябва да знаеш че С А Щ са парламентарна демокрация и всичко което обещаваш трябва да знаеш че трябва да мине през Сената и Конгреса Прекрасно звучи да намалиш данъците но когато съчетаваш това със увеличаване на разходите с трилиони за инфраструктора трябва да знаеш от къде ще дойдат парите Ако са от увеличението на Б В П до 4 % е добре но ако е от увеличението на дълга това не е добре Но нищо ново од слънцето Навсякъде по света политиците обещават по вече от колкото могат да направят Тези 100 дни не са особено важни важно е в края на мандата колко обещания е изпълнил Тръмп
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още