IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стрийминг войни: Защо Walt Disney няма да убие Netflix?

Стрийминг пазарът все още е силно фрагментиран и това може да се окаже ключово за Netflix в следващите години

16:12 | 10.08.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Walt Disney има може би най-голямата библиотека със съдържание в медийния свят, по-голямата част от която вероятно ще бъде изтеглена от Netflix, пише CNN.

Ето защо мнозина биха си помислили, че Disney има най-голям шанс от всички гиганти в развлекателната индустрия да грабне голям дял от над 100-те млн. абонати на Netflix, когато пусне собствената си стрийминг услуга през 2019 г.

Заплахата от страна на Disney е причината книжата на Netflix да понижат стойността си с над 2% в сряда.

Но дали инвеститорите наистина трябва да се притесняват, че Netflix ще изгуби короната си на стрийминг платформа номер едно от Мики Маус?

И все пак цената на акциите на Netflix се радва на 40% ръст през тази година. От своя страна, Disney не е първата компания, която изниква като потенциална заплаха. На хоризонта е и Hulu, която включва съдържание от Disney, както и медийни конкуренти, като Fox, NBCUniversal на Comcast и Time Warner. Последните имат дялове в Hulu. Друг телевизионен гигант – CBS, сега също предлага програми в Hulu.

Amazon е друг голям играч в стрийминга, като предлага филми и предавания на армията си от абонати на Primer. HBO на Time Warner също има абонаментна стрийминг услуга, както и Showtime на CBS.

Но има нещо важно. За много зрители абонаментите за няколко от тези услуги, ако не за всичките, може да са нещо необходимо, защото вървят с определено оригинално и ексклузивно съдържание.

Такъв специално е случаят с Netflix. Disney няма да разполага с „Къща от карти“, „Оранжевото е новото черно“ и „Stranger Things”.

Няма да откриете новото шоу на Дейвид Летърман в Hulu. Той тъкмо подписа договор с Netflix.

Важно е да запомним, че Netflix също има оригинални предавания, които са създавани от други големи медийни компании. А холивудските студиа могат да решат, че биха желали да пускат собственото си съдържание в свои платформи, а не в Netflix.

Disney, например, притежава Marvel и не е ясно дали всички герои от комиксите ще останат в Netflix, или ще станат част от новата услуга на Disney.

Други стрийминг компании също осъзнават, че се нуждаят от собствени хитове, за да привлекат абонати. За да гледате антиутопията „The Handmaid’s Tale”? Нуждаете се от Hulu. Amazon предлага носителя на награди „Transparent”, както и „Sneaky Pete” и “Mozart in the Jungle”. Няма да откриете „Игра на тронове“ другаде освен в HBO Go или HBO Now.

Но Netflix може би си има планове. Тя направи първото си придобиване тази седмица, купувайки издателя на комикси Millarworld. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
mrynmryn
преди 6 години
Нетфликс правят много собствени сериали и пускат всички серии наведнъж. Дисни не се сещам да е правило големи сериали, които не са за пубери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още