IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Apple отбелязаха най-лошата си седмица от 17 месеца*

Понижението тази седмица заличи над 43 млрд. долара от пазарната капитализация на компанията

21:55 | 22.09.17 г. 11
<p>
	Първият ден от продажбата на iPhone 8. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Първият ден от продажбата на iPhone 8. Снимка: Ройтерс

Акциите на технологичния гигант Apple отбелязаха най-лошата си седмица от 17 месеца на фона на смесените отзиви към серията нови продуктови предложения и умереното търсене на новия iPhone 8, съобщава Financial Times.

Акциите поевтиняха с 1,2% в петък, увеличавайки загубите за седмицата до 5,2%. Това е най-големият петдневен спад в цената на книжата от седмицата до 29 април 2016 г.

Понижението заличи над 43 млрд. долара от пазарната капитализация на Apple.

Макар че акциите успяха отбележат седмичен ръст след голямото си събитие миналата седмица, на което Apple представи редица нови свои продукти, книжата са на червено през последните пет дни.

Спадът настъпи, след като компанията призна за технически проблем с новия iWatch, а критиците се оплакаха, че ъпгрейдът на iPhone 8 спрямо iPhone 7 е изключително малък.

Настроенията спрямо акциите бяха ударени и от твърденията за хладен интерес към пускането на пазара на iPhone 8 днес.

Анализаторите предупреждават, че търсенето на смартфона вероятно ще бъде по-слабо в сравнение с предишните версии, тъй като феновете чакат по-луксозната версия iPhone X, която ще излезе в началото на ноември.

* Информацията е актуализирана след затварянето на борсите в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
scott
преди 6 години
ГЛЕЙ СЯ: нокиа с фенерче ми е митичниа телефон, щото даваше нещо ново и имаше разумно съотношение цена/качество. Нормално е айфоня да им се дигат акциес по коледа. много хора подаряват джисиеми тогава. Аз не казвам, че ше фалират. Казвам само, че вече са мозъчни кастрати и целиа им рекламен шум ми идва в повоче. и джисиема ми е - позна нокиа..........относно акциес. Лично аз сметам да си закупим около ноември акции на епъл ако останат под 165 долъръ. С намерение да ги продам около 3-4 януари за 180-185 дълъръ за парче. и това е сичко, от което се интересувам около таз компанииес. никво "изживаяване", никъв "възторг" и дори нема да си напровим селфи. ПРАГМАТИЗЪМ И ИНТЕРЕС. ПРОДАВАЙ ЯБЪЛКАТА БЕ /така ше им се смъкнат акциес и под 150 долоръ, дано/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 1
ABBA
преди 6 години
Верно Тесла-та яко експлоатират, дори жестоко работниците си.Обаче Мъска е ненадминат ПиАр-шик! В стихията си е да пили държавни грантове по сек'ви програми. А и космоса е много рисков бизнес.Евреите не знам дали го осъдиха за гръмнатите им сателити.Иначе съотношението товар/ракета като тежест бе до скоро на нивото на СССР през 60-те години. Дано да разбирате за какво иде реч :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 5
lozkhris
преди 6 години
Мноо сте ми готини...Оня ден спорих с един нахъсен пак,да не говориме,че жена ми катадневно ми дъни ушите как Епъл щели да фалират - били комунисти,изедници на пролетариата и там квото още може да измисли /иначе от 8 години само iPhone/... Ами почти 1 ТРИЛИОН пазарна капитализация имат Епъл. Ше фалират, направо!!!:) "Тати каза, че ще ми купи колело..ама друг път" :):)Освен това който си е направил труда да им гледа акциите/щот виждам, че всичките сте гросе специалистен в тая област /знае, че след пускането на нов/и продукт/и задължително тръгват надолу за месец-два. До Коледа.След тва като се окаже, че са продали некой и друг здрав милион и нещата се обръщат. 80% им бил айфоня от приходите.Ами да, и?!..Нокия с фенерче - баш!!. Дай се върнеме в 13 век щот с тая Нокия можеш да чупиш и орехи.Или Ериксон 688 - с антената си бъркаш в ухото,кво..Ами не ви харесват Епъл и Тесла?Хубаво, имате си права.То като не харесваш нещо не винаги значи,че си голем разбирач, а просто,че немаш вкус
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 0
Jorkata
преди 6 години
Ябълката е толкова гнила, че няма накъде... един хайфон им е 80% от приходите - ако стане фал с тоя продукт (като с батериите на Самсунг) и цялата компания е чао. Просто експоужъра им е огромен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 2
scott
преди 6 години
Интересен спор!Аз тука, проглуших ушите на форума: кууууууууууууууууууууупувай тесла бе! Верно, че подигравателно, ама си купих на 363 и продадох на 378! И те така. никво държате, тикви дивидентес. Прогнозес с 20 дена напред и купувай-продавай. Гак си плувам и псувам. Апропо: най-красивите ми сделки са кат сурувинете са ъп. немам предцтава защо е така, ама нещо ги нюхам двежениата при тех. да се изгаврим: продавай ябълката бе! Това ми е другата най-гадно-рекламна компаниа. Нокиа с фенерче - форевър!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 1
popo323
преди 6 години
Доста са се активизирали разни брокерчета , аз от американски акции не се интересувам , доста такси и комисионни , но хвърлям око от любопитство. Непрекъснато имам разни предложения за първични предлагания ,но наскоро ме атакуваха за накакъв СНАП дето Фейса щял да го изкупи .Някаква информация да имате по интересна за това , ако разбира се , се интересувате.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 5
Стоян Петров
преди 6 години
Да не си препил и да са ти кръвясали очите, та си надянал толкова тъмни очила. Иначе си симпатяга, спор няма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 2
ABBA
преди 6 години
А едни наши брокери няколко пъти ми досаждаха по телефона да ме зарибяват за акции. Последния път за супер якия Епъл. Казах им, че не са случили на човека, *** те убедени във все по светлото и по-светло и сияйно бъдеще мюрета. К'о да п'райш, не случихме ни на управляващи, ни на е'Кономисти. За джурнаглисти - най-малко. Те като мюретата са част от системата и нейната криза!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 6
ing5rov
преди 6 години
Следващите са Теслата , дето ше гризнат дръжката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още