IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството преведе 180 млн. лв. на МРРБ за инфраструктурни проекти

Парите са от резерва за непредвидени разходи и бяха гласувани при актуализацията на бюджета

13:54 | 27.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Правителството преведе 180 млн. лв. на МРРБ за инфраструктурни проекти

Министерски съвет (МС) осигури 180 млн. лв. по бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за 2010 г. за финансиране на инфраструктурни обекти с национално значение. Това съобщи пресслужбата на правителството.

Средствата се осигуряват от резерва за непредвидени и неотложни разходи за структурни реформи и са включени в актуализирания Закон за държавния бюджет на Република България за 2010 г.

Приоритетни обекти за финансиране са автомагистрала „Марица“, Южната дъга на Софийския околовръстен път, археологични проучвания и отчуждителни процедури, национално и авансово финансирани на програмите за трансгранично сътрудничество, проектиране на приоритетни пътни обекти.

Включени за целево финансиране са и общините Велико Търново - за реконструкция на пътното кръстовище „Качица“ - и Столична община - за основния ремонт на бул. „Брюксел“.

Средствата ще са също така за нови кадастрални карти, за финансиране на проекти с бенефициент Агенция „Пътна инфраструктура“ с оттеглено финансиране по програма ФАР и за проекта „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Стамболов
преди 13 години
Бойко Борисов: Разликата между мен и Станишев е 1 млрд. лева 02 август 2010 | 12:50 | Агенция "Фокус"Начало / Министерски съветНова Загора. Министър-председателят Бойко Борисов даде директен отговор на отправените към него упреци от страна на Коалиция за България, предаде репортер на радио Фокус-Сливен. Разликата между пожарникаря от Банкя и социалистически храненици, изпращани в чужбина с държавни пари, е 1 млрд. лева, спестени от джоба на българските данъкоплатци, заяви премиерът Борисов. Той каза това по време на първата копка на Лот 3 на автомагистрала Тракия. Проектът за концесия на автомагистралата на тройната коалиция е предвидил той да струва 550 млн. евро или 1,1 млрд. лева от джоба на българите, посочи Борисов. Сега за същия този проект от бюджета са заделени само 100 млн. лева, а останалите се осигуряват по европейска програма Транспорт, каза още той. Това е разликата между мен и Станишев 1 млрд. лева, каза още Борисов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още