IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дадоха на прокуратурата договора за изграждане на информационна система на МРРБ

Това се случва след одита на Сметната палата в министерството, който установи редица нарушения във ведомството, направени през 2008 и 2009 г.

12:21 | 07.10.10 г. 2
Дадоха на прокуратурата договора за изграждане на информационна система на МРРБ

На прокуратурата е предаден договорът за изграждане на единна информационна система в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), съобщи министър Росен Плевнелиев, цитиран от БТА. 

Договорът е изпратен в прокуратурата след одита на Сметната палата в министерството, който установи редица нарушения във ведомството, направени през 2008 и 2009 г.

Общо 57 подобни случая са били предадени на прокуратурата.

„Давате на някого да напише няколко таблици за 24 хил. лева без търг, след което му плащате 3,3 млн. лева без ДДС да направи интегрирана система“, каза министърът. Той съобщи, че според оценка на независими експерти, наети от министерството, себестойността на подобен продукт е не повече от 200 хил. лв.

Подобен случай е чудовищен, коментира министърът. Според Сметната палата това е нарушение, но не е престъпление, да чуем какво ще каже прокуратурата, допълни Плевнелиев.

Освен наличието на конфликт на интереси при осъществяването на проекта за ремонт на сградата на МРРБ, министърът отбеляза, че има поне още 10 нарушения и това е причина със случая да се занимава прокуратурата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
g5kov
преди 13 години
Луксозният апартамент се намира в центъра на София на ул. Патриарх Евтимий и предишен негов собственик е Министерството на държавната администрация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
g5kov
преди 13 години
Министри от предишните две правителства са си купили луксозни имоти, а едни от най-устроилите се е разследваният за заменки бивш министър на земеделието от квотата на ДПС Валери Цветанов, пише в. 168 часа.През февруари тази година, борени дни преди прокуратурата да внесе обвинителния акт срещу него, той си е купил апартамент от 102 кв. м в непосредствена близост до земеделското министерство на ул. Дамян Груев, а парцелът, върху който е построен е в местността Еврейски гробища. Освен него през 2009 г. Цветанов и семейството му са получили още едно жилище от 84 кв. м на същата улица срещу замяна на жилище във Връбница. С апартамент от 156 кв. м в престижния комплекс Резиденшъл парк в края на 2009 г. се е обзавела и бившата социални министърка в кабинета Сакскобургготски Лидия Шулева, а прочулия се с магистралното строителство министър в същото правителство Валентин Церовски се е сдобил с апартамент от 118 кв. м. Луксозният апартамент се намира в центъра на София на ул. Патриа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още