IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП: Земеделските стопани да получат преките плащания за единица площ

Българските фермери смятат, че правителството убива сектора и води политика за ликвидиране на българското животновъдство

14:06 | 18.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
БСП: Земеделските стопани да получат преките плащания за единица площ

Коалиция за България настоя да бъдат изплатени на земеделските производители полагащите им се национални доплащания и преки плащания за единица площ. В декларация на парламентарната група, прочетена от парламентарната трибуна от Корнелия Нинова, бяха отбелязани проблемите в сектор "Земеделие", съобщи БТА.

Българските фермери смятат, че правителството убива сектора и води политика за ликвидиране на българското животновъдство, зеленчукопроизводство, тютюнопроизводство, пчеларство, овощарство, се посочва в декларацията на Коалиция за България.

Това става, като не се изплащат законнополагащите им се преки плащания за единица площ и национални доплащания с аргумента, че в бюджет 2011 няма предвидени достатъчни средства за това, твърди Нинова. В същото време правителството е повишило осигурителната тежест три пъти, а, според, българските фермери, в ДФ "Земеделие" цари хаос и некомпетентност, твърди опозицията.

От левицата заявиха, че земеделци, които са подготвяли национален протест заради проблемите в сектора на 22 , 23 и на 24 февруари пред сградата на Министерския съвет, не са получили разрешение за това с мотива, че в София ще има чуждестранна делегация.

Директните плащания за единица площ на земеделските производители ще бъдат изплатени през март, обеща преди седмица министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още