IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Нанков е новият зам.-министър на регионалното развитие

Правителството реши областният управител на Ловеч да отговоря за еврофинансирането в сектора

15:12 | 14.09.11 г. 2
Николай Нанков е новият зам.-министър на регионалното развитие

Досегашният областен управител на Ловеч Николай Нанков беше назначен за зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Миналата седмица за регионален министър беше избрана Лиляна Павлова, след като Росен Плевнелиев подаде оставка от поста, за да са се включи в напредварата за президент.

Николай Нанков е роден през 1983 г. Има магистърска степен от СУ „Св. Климент Охридски” по специалност „Регионално развитие и управление”. До определянето му за областен управител на Ловеч през август 2009 г. той се е занимавал с разработване, управление и изпълнение на проекти, финансирани от Европейския съюз.

Член е на комитета за наблюдение на оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Притежава сертификат „Привличане на чуждестранни инвестиции”, издаден от Българския икономически форум.

Ваня Събчева ще замени Николай Нанков на поста областен управител на Ловеч. Тя  работи в областната администрация от 2006 г., където досега е била на длъжност старши експерт. В нейните задължения е контролът по законосъобразността на административните актове, регионалното развитие, изграждането и поддържането на техническата инфраструктура, комуналната дейност и строителството.

Събчева има магистърска степен по публична администрация и бакалавърска "Индустриален инженер" от Техническия университет в Габрово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
SEBULBA
преди 12 години
На 26 години областен управител на Ловешка област? Калинко някакав?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Kid Android
преди 12 години
Боже! '83-та и ТУ-Габрово!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още