IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Утре стачката в БДЖ продължава

Към 11 часа около половината от пътническите влакове са в движение по данни на ръководството на железниците

14:05 | 24.11.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Източник: <a href="http://www.sxc.hu">www.sxc.hu</a></p>

Източник: www.sxc.hu

Утре стачката в железниците ще продължи. Това заяви за Investor.bg синдикалният лидер Петър Бунев. До обяд синдикатите не са получили покана за разговори с ръководството на транспортното министерство.  А това беше едно от основните им искания, за да продължат преговорите за колектнивния трудов договор и съкращенията в железниците, до постигане на споразумение.

Днес по обяд ръководството на синдикатите в железниците отново заседаваха относно стачни и други въпроси, допълни Бунев.

По данни на синдикатите към 11 часа от общо 123 пътнически и товарни влака, които е трябвало да се движат от 8 часа сутринта, 110 не са в движение. Не беше уточнено обаче колко от композициите са пътнически и колко – товарни.

От ръководството на БДЖ коментираха, че по техни данни, към 11 часа, около половината от пътническите влакове са в движение.

По официални данни към обяд около 400 човека общо от БДЖ стачкуват. От тях около 100 са от „БДЖ - Товарни превози“. От стачкуващите около 300 човека са от „БДЖ - Пътнически превози“, половината са заети в ремонтната дейност.

Според официално съобщение от синдикатите, „в страната са изпратени заплашителни писма с обратни разписки до членове на стачни комитети, в които се твърди, че стачката е незаконна и има заплахи за дисциплинарно уволнение“.

От синдикатите съобщават още, че в Плевен и на още някои гари в страната стачкуващите ръководители движение са заменени с други служители, които не стачкуват.

По информация на Министерството на транспорта, от БДЖ стачкуват 350 души от общо 13 000 или 2,5% от персонала. От Национална компания „Железопътна инфраструктура” от 13 000 служители стачкуват 563, като само 61 души от тях са свързани с движението на влаковете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
Jay Gould
преди 12 години
Факт е, че новата власт още първите месеци като изтече застрахователния им договор с Алианц, направиха нов но с 10 милиона по-скъп със застрахователя на СИК
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
kane
преди 12 години
БДЖ се нуждае от пари за да я сравнявате с чуждестранните жп по качество на услугата. А пари няма! А защо няма пари! Защото богатите в РБ неплащат данъци.Защото има плосък данък.Защото се позволява на богатия да имат офшорки и да избягват плащането на данъци.Защото богатите са по-добре от всякога в РБ.Вижте само стандарта който демонстрират.А дъравата по-бедна от всякога.Капитализма настъпва без съпротива в РБ.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ КАКВО ПРАВЯТ ДЕСНИТЕ ПАРТИИ С ЖИВОТА НИ И БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА НИ.СТАЧКУВАЙ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
g5kov
преди 12 години
Синдикатите няма да ги коментирам, но реформа за родните управленци означава съкращаване на дейности и предоставянето им на външни фирми, за което, ако погледнете отчетите на държавните фирми ще се види, че след аутсорсването вместо понижение, разхода е по-голям. Убеден съм, че така ще стане с БДЖ - съкращаваме ремонтните дейности на вагони например, което сега струва примерно 2 милиона на година, а догодина плащаме на частни фирми за същото 3 милиона. Вижте какви са приходите на тези 'реформаторски шефове' от наеми на магазини и реклами по гарите и тогава да ми говорят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
Батя
преди 12 години
"2,5% от персонала"стачката май върви към провал и фиаско за безумните синдикатиХората осъзнават че с тази стачка сами ще доубият компанията и прехраната си.Уволнете синдикатите си. Назначете хора които наистина ще вършат полезни за вас и компанията ви неща!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още