IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите поискаха оставката на ръководството на БДЖ

Причината е нежеланието да бъдат изпълнени поетите ангажименти по Колективния трудов договор

17:14 | 08.12.11 г. 1
Синдикатите поискаха оставката на ръководството на БДЖ

Синдикалните структури на КТ "Подкрепа" и КНСБ съобщиха в писмо до медиите, че настояват за незабавната оставка на ръководството на БДЖ. Причината е нежеланието да бъдат изпълнени поетите от транспортния министър Ивайло Московски ангажименти.

Исканията са свързани основно с параметрите на заплати и социални плащания, залегнали в колективния трудов договор от 2009 г. Синдикатите настояват този договор да важи до 1 юни 2012 г. и да бъде разработена бонусна система съвместно между синдикати и мениджърски екип. 

Стачните комитети в БДЖ настояват още изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Йордан Недев да обяви публично какви консултантски договори е подписал с железопътната компания чрез фирмата си "ММД СКЕЙЛ" ООД или други фирми, колко десетки хиляди лева е получил от "фалиралото" БДЖ и все още ли е представител на фирма за консултантски услуги.

Вече 15-ти ден българските железничари ефективно стачкуват в защита на работните си места и доходи.

Междувременно постоянният представител на Световната банка за България Маркус Репник заяви, че банката изчаква правителството да вземе решение за реформата в железницата.

„Няма проблем за отпускането на заема за БДЖ от Световната банка“, каза днес Mаркус Репник. По думите на Репник приходите и производителността на дружеството трябва да се повишат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
donmuftacho
преди 12 години
Подобна наглост надали има другаде по света (като изключим сиртакитата на юг), те вместо да се опитат да запазят компанията функционираща и оттам работни места - тръгнали да се пазарят за по-големи отпуски, къде ти....света се чуди къде да работи те за отпуски питат, нима не се знае, че в огромна държавна компания като БДЖ поне 40% от служителите са напълно ненужни, хиляди позиции с дублиращи функции, малки гари на които работят сумати служители които стоят пред духалките по цял ден....нека излезе истината, аман от тая българска простотия ! а и 2-3 клипчета по тв-то ни светнаха как си крадват завалииките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още