IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Всички реформи на правителството целят фискална стабилност

Според премиера един от важните фактори за икономически растеж в България е въвеждането на електронното правителство

13:35 | 13.12.11 г. 11
Автор - снимка
Създател
<p>
	Бойко Борисов откри Шестата бизнес среща на бизнеса с правителството под надслов &quot;Европа - презареждане&quot; Снимка: БТА</p>

Бойко Борисов откри Шестата бизнес среща на бизнеса с правителството под надслов "Европа - презареждане" Снимка: БТА

Реформите, които провежда правителството сега във всички сектори на икономиката, са с цел да има фискална стабилност и да не се допусне бюджетен дефицит над заложените норми в Европейския съюз.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на шестата среща на бизнеса с правителството.

Борисов даде пример с някои европейски страни като Гърция и Унгария, при които е имало голям скок на заплатите, но сега са изправени пред огромни дългове. В подкрепа на думите си той припомни, че вчера международната рейтингова агенция Moody's е похвалила България за фискалната стабилност в страната.

Относно последните дебати в ЕС, според които трябва да има съгласуване на държавните бюджети на страните от Общността, Борисов каза, че това се очаква само по отношение на дефицита и държавния дълг. Борисов отново повтори, че ако се надвишат нормите по тези показатели, другите страни от ЕС трябва да плащат за това.

Във връзка с въпрос на бизнеса Борисов беше категоричен, че България не подкрепя въвеждането на еднакви данъци в ЕС.

Като един от важните фактори за развитието на икономиката и предпоставка за икономически растеж Борисов открои въвеждането на електронното правителство, което „ще намали корупцията на средно и ниско ниво“.

На форума стана ясна и позицията на Борисов по ключовите реформи в социалната система и в железниците.

Премиерът заяви, че твърдо подкрепя реформите в БДЖ. А за провежданата пенсионна реформа Борисов каза, че "ако един ден президентът Първанов стане премиер, каквито са амбициите му, той би трябвало да му благодари за пенсионната реформа".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

11
rate up comment 0 rate down comment 0
STRAHO
преди 12 години
Не бива да съсредоточваме вниманието си само върху правителствата. Хубаво е да се "надникне" в това което стои зад тях и мотивира действията им. Те /правителствата/ са просто изразител на нечия воля . :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 3 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
То май в България , много, много хора не останаха......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 0 rate down comment 4
Спящият бик
преди 12 години
Патилане, приятелю, говориш си сам! Може би все още не е късно да направиш нещо по въпроса?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Дошло времето на Дянков и душата му отлетяла при Господ и Господ му рекъл: о божие чадо, няма място за теб в рая!-Защо? казал Дянков аз толкова добрини съм направил през живота си....-Да точно за това -казал Господ, ще направиш още една последна добрина....като отидеш в ада като финансов министър на Лукавите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Какво му трябва на човек?Достатъчно слънце, за да запази мирогледа си светъл.Достатъчно дъжд, за да оцени слънцето още повече.Достатъчно щастие, за да запази духа си жив. Достатъчно болка, така че и най-малките радости в живота да изглеждат много по-големи.И защо ли на някои хора им трябва повече и се гаврят с всички останали...?В гроба си ли ще го занесат повечето? Зад катафалката ремарке няма г-н Дянков!!!Посвещава се на ДянковАко си взел от гладниядори трохица хляб,Ако си взел от скитника20% ДДС за събраните картони,Ако си приел за пенсионера дори една реформа,Ако си взел от болнияза избор на екип,не само си живял на празно. Дали е трябвало изобщо да се раждаш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Още по темата: Бойко Борисов и Симеон Дянков са сключили вече договор с Международния валутен фонд и Световната банка за неограничено взимане на държавни заеми от страна на България. Надявям се по-интелигентните от вас да се досещат какво точно означава това. Тези заеми ще бъдат изплащани от няколко поколения българи, които ще бъдат тотално заробени!.......Напомням мимоходом за онези, които имат къса памет, че Симеон Дянков и Кристалина Георгиева са бивши висши служители и експерти дошли на своите постове и с протекции именно от Световната банка! Повечето от депутатите и министрите на ГЕРБ са бивши стипендианти на "Отворено общество" на международния спекулант Джорд Сорос, факт, който сега се прикрива с информационна завеса. Господарите на Бойко Борисов са тук. Много от главорезите на Буш и Обама са в БГ. Един от тях (казва се Уорлик) ръководещ някои от каналите за дрога, с които се зарибяват българските деца, даже се появява по телевизията, за да дава акъл и да ни учи на демокрация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 1
Патилан
преди 12 години
Дянков се събуди в много лошо настроение. Беше сънувал, че зъбите му окапват като презрели круши, а след това един вампир го караше да прави стриптийз в собствената му спалня. Отърсвайки се от кошмара, финансовият министър стана и обу овехтелите си хлепки, след което се запъти към банята, почесвайки се по дръгливито си космато тяло и заставайки пред тоалетното огледало той се взря в грозния образ пред себе си и промълви с дрезгав хрип: "Егати държавата, щом аз съм и финансов министър".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Един човек умрял и отишъл в рая.Там той видял голяма стена от часовници зад Св. Петър.-За какво са всичките тези часовници?Св. Петър отговорил,че това са часовниците на лъжите.Всеки път когато лъжеш, стрелките на часовника се движат с една секунда напред.-А на кого е този часовник?-Това е часовникът на Майка Тереза.Стрелките му не са се поместили,тя никога не е казала лъжа.-А къде е часовникът на Бате Бойко?-попитал човекът.-Неговият ли?В офиса на Исус е... ползва го за вентилатор...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Снимката говори....пак ги прецакахме балъците а....Да се чете, фиксална нестабилност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 12 години
Що е то фискална стабилност и има ли тя почва у нас? Икономистите и финансистите ще кажат - ДА!, и пак ще сгрешат! Както сгрешиха в прогнозите си преди години и доведоха до финансовата криза! Предлаганата така наречена "фискална стабилнот" е мит и измислица с цел единствено да се защитят безсмислени цели на едно безсмислено начинание - тип мегадържава което като се срути, а то предстои, ще съсипе много повече съдби отколкото ако е малко начинанийце - справка виж историята на Титаник :). Изхода от кризата е намаляне на преките и коствени данъци до минимум! Намаляване на държавните служители до минимум! Намаляване на лихвите под минимума! Банките да се принудят да помаган на бизнеса а не да го обричат на смърт! Гратисни периоди за млади фирми! Със стимули господа се излиза от криза! Не със кастрене и подрязване! Но какво да говорим на хора без един ден смислен трудов стаж? Безсмислено е, няма да разберат! Всеки получил нещо на готово е по-склонен да го съсипе а не да го развие! Уви!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още