IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стачката в БДЖ окончателно приключи

Късно снощи беше подписан Колективният трудов договор в БДЖ "Пътнически превози", влаковете вече пътуват по разписание

09:35 | 20.12.11 г. 1
Стачката в БДЖ окончателно приключи

Колективният трудов договор в БДЖ "Пътнически превози" беше подписан късно снощи след осемчасови преговори, съобщиха от компанията.

Споразумението предвижда до 1 юни 2012 година доходите на работещите в компанията да се запазят както досега. След това обаче в сила ще влезе бонусната система при заплащането на труда на железничарите. При нея част от социалните добавки ще се заделят в специален фонд, от който по-късно ще се плащат добавки за добра работа на част от заетите. 

С новия колективен трудов договор годишните отпуски се намаляват с от 22 на 20 работни дни. При пенсиониране железничарите ще получават като обезщетение максимум 8 заплати, а не 9, както беше досега, казаха от ръководството на БДЖ. 

С подписването на Колективния трудов договор в пътническите превози беше сложен край на продължилата близо месец (от 24 ноември) стачка на служителите, довела до над 2,5 милиона лева загуби за холдинга.

Към момента движението на всички влакове в страната се осъществява нормално и по редовното им разписание.

За предстоящите празници от БДЖ ще увеличат с допълнителни вагони влаковите композиции, пътуващи по най-натоварените направления.

Преди дни беше подписан колективният трудов договор и в "Товарни превози".
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
forexar
преди 12 години
Стачката в БДЖ приключи за пореден път още по-окончателно от вчерашното си приключване ! Очаква се утре да приключи най-окончателно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още