IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски съд отхвърли забраната за продажби на iPhone и iPad

Според съда последната оферта за лицензионните условия на Apple към Motorola Mobility отчита коректно интересите на последната

22:36 | 27.02.12 г.
Германски съд отхвърли забраната за продажби на iPhone и iPad

Второинстанционният регионален съд в Карлсруе постанови, че Motorola Mobility Holdings Inc. не може да наложи временна забрана върху продажбите на iPad и iPhone на Apple Inc. в Германия и че тя ще наруши антимонополното законодателство, ако поиска Apple да спре продажбите на посочените мобилни устройства, съобщи MarketWatch.

Постановлението на съда се основава на обжалването на Apple срещу съдебното решение на първа инстанция, което бе в полза на Motorola и което накара Apple по-рано през февруари да спре продажбите.

Основанията на съда са, че Apple е направил нова оферта на Motorola за лицензионните условия на патентите, която отчита коректно интересите на Motorola.

Представители на двете компании не са били открити за коментар.

Борбата между Apple и Motorola Mobility е поредната брънка от веригата съдебни процеси, в които се въвлечени почти всички големи технологични компании, произвеждащи мобилни устройства.

През последните няколко години продажбите на смартфони се изстреляха нагоре, довеждайки до изобилие от съдебни процеси с участието на Apple, Motorola, Samsung Electronics Co. Ltd., HTC Corp. и доста други компании от технологичния бранш.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още