IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха нарушения при строителството на магистрала Тракия

Министър Лиляна Павлова обеща проверки на строителството на две седмици

21:50 | 11.04.12 г. 3
<p>
	<em>Експерти от техническата лаборатория ще работят ежедневно на терен, за да следят за качеството на строителството. Снимка: БТА</em></p>

Експерти от техническата лаборатория ще работят ежедневно на терен, за да следят за качеството на строителството. Снимка: БТА

Нарушения при строителството на автомагистрала "Тракия" в отсечките Стара Загора – Нова Загора и Нова Загора – Ямбол откри министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която направи днес внезапна проверка на строителните работи и отиде на инспекция с подвижна лаборатория.

Някои от пробите показват, че са нарушени стандартите и корекцията ще бъде за сметка на изпълнителя. Циментова стабилизация от близо километър на пътя ще бъде премахната и положена отново заради некачествено изпълнение.

При инспекцията строителният министър откри и вълнообразни участъци по магистралата. Пътният възел край Нова Загора пък е слегнал и ще трябва да бъде преработен и възстановен.

Подходите към надлеза над автомагистрала "Тракия" при Нова Загора са били пропаднали, защото насипът не е бил уплътнен, и отново ще трябва да бъде преправен.

Министър Павлова заяви, че предпочита да направи компромис с времето за изпълнение, но не и с качеството. Тя уточни, че е по-добре забележките да бъдат направени сега, по време на проверките на строителството, вместо като се приеме обект.

Павлова допълни, че инспекции на строителството на аутобана ще се правят на всеки две седмици. Експерти от лабораторията ще работят всеки ден на терен, за да се контролира качеството на строителните работи.

След пускането на "Тракия" пътят от Стара Загора до Бургас ще бъде скъсен с 40 км, а времето за пътуване при спазване на разрешената скорост ще бъде намалено с повече от един час, каза председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ezdachat
преди 11 години
Похвално!Ако всички правителства преди това работеха по този начин щеше да има много по-добра инфраструктура и дупки по улиците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
AGD
преди 11 години
Почти винаги "стоенето" не е качество... виж строенето е сложно нещо и е хубаво да знаеш за да коментираш... А тези хора дето предупреждавали за нещо си... ами да са го направили...имаха всичкото време ...е 23 години ще станат скоро...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
GRio
преди 11 години
Едни хора преди време предупреждаваха, че се стои некачествено (не съм сигурен дали точно тази отсечка)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още