IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софийска вода" може да намали инвестициите, ако не се повиши цената на водата

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова посочи, че фирмата не може да поставя условия на общината, защото цената се определя от ДКЕВР

14:26 | 26.06.12 г. 2
"Софийска вода" може да намали инвестициите, ако не се повиши цената на водата

За втори път в рамките на два месеца "Софийска вода" настоява цената на ВиК- услугите в столицата да се повиши с 12 процента, предаде БТА.

Основният аргумент на мениджърите е свързан с необходимостта дружеството да изпълни инвестиционната си програма, поясниха от "Софийска вода".

Това реално означава повишение с 20 стотинки на цената на кубичен метър вода, което ще доведе до повишение на сметките на средно домакинство от 1,50-1,60 лева на месец. Ако цената не бъде променена, от дружеството прогнозират, че средствата за изпълнение на инвестиционната програма може да бъдат намалени с 15 милиона лева до края на 2013 година. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че "Софийска вода" не може да поставя условия на общината. Според нея общината и дружеството имат ясен договор и програма, така че при определената цена от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране, бизнес програмата може да се изпълнява, както е заложена. 

Фандъкова припомни, че след връщането на бизнес-плана на дружеството преди три години се е увеличил делът на изгражданата канализация, което е довело до изграждане на 60-километра нова канализация и до рехабилитирането на 200 километра водопроводи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Цената на водата и сега е завишена! При оптимизацията на труда и намаляването на неговия относителен дял като ресурс в единица вид СМР цените на ремонтите и поддръжката на ВИК системите са почти нищожни! Остава желанието за по-голяма печалба да се е завишило?! Защото загубите не би следвало да са за сметка на потребителите! Но държавата не прави нищо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Как може да се намали нещо. което го няма?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още