IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недев: Напуснах БДЖ заради бездействието на финансовото министерство

Подалият оставка изпълнителен директор на БДЖ разкри истинските причини за освобождаването на поста

13:03 | 22.08.12 г. 3
Недев: Напуснах БДЖ заради бездействието на финансовото министерство

Броени часове след като транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" Йордан Недев е подал оставка по лични причини, в интервю за националното радио Недев посочи истинските причини да се оттегли от поста.

Пред програма "Хоризонт" Йордан Недев заяви, че е подал оставката си в петък миналата седмица и отрече информацията, че е направил това по лични причини.

„Причините са  свързани изцяло с последните неща, които се случиха покрай бездействието на Министерството на финансите. Първо ни спряха субсидията, като аз дълго време не можах да разбера точно каква е мотивацията, още повече, че тя беше възстановена само след месец“, посочи Недев.

„След това зам.-министър Горанов даде доста ясна оценка за качеството на управление на холдинг БДЖ, където стана ясно, че ние не сме си свършили добре работата и ако не сме били побутвани от Министерството на финансите, е нямало да се състои никаква реформа. Оттам насетне мисля, че това еднозначно означава, че професионалист, за какъвто се имам, трябва моментално да подаде оставка“, аргументира решението си Недев.

Като поясни, че досега не е срещал проблеми с никого в своята работа, бившият шеф на холдинга обясни, че при своето управление е успял да реформира железниците.

„Това са процеси, които по-скоро имат ясно начало, но никога ясен край. Вярвам, че в доста правилна посока започнахме да се движим. Просто не можах да ги довърша“, посочи Йордан Недев.

Йордан Недев управляваше железниците повече от година. Този период ще се запомни с близо едномесечната стачка на служителите на компанията заради вече извършените масови съкращения на близо 2000 железничари, което се случи в края на миналата година.

Амбициите на Недев тогава бяха да направи железниците печелившо дружество, което до този момент не се е случило. Ръководството на БДЖ, начело с Йордан Недев, ще запомним с неуспешния пит за приватизацията на дружеството "Товарни превози".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
edimi
преди 11 години
Абсолютно! Успех на човека. Има си бизнес и умения явно, успех!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
trendline
преди 11 години
Подаването на оставка е достойна позиция. Малко хора могат да го направя. Сигурен съм , че този човек ще успее на друго работно място.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още