IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Турция се оттегля от проекта за пътя Русе-Свиленград

Най-вероятно скоростната отсечка ще се изгражда съвместно с Катар, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова

12:59 | 24.09.12 г. 2
Турция се оттегля от проекта за пътя Русе-Свиленград

Работата по проекта за изграждане на пътя Русе - Свиленград най-вероятно ще продължи на двустранна основа между България и Катар, тъй като Турция се оттегля от преговорите. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от БТА.

Тя поясни, че отказът на Турция не е официален, а е бил изразен в рамките на работните срещи. Това решение обаче не е променило отношението на катарския бизнес. 

Павлова уточни, че не е отпаднала възможността за участие на южната ни съседка в проектната компания, която ще изгражда трасето. Същото се отнася и евентуалното турско участие в бъдещия търг за концесиониране на пътя.

Плановете за изграждане на скоростния път от Русе до граничния пункт „Капитан Андреево“ бяха оповестени след визитата на българската правителствена делегация в Катар през май тази година.

В края на юни Павлова проведе срещи с турски и катарски експерти, на които беше договорено  до края на октомври проектната компания да бъде сформирана на принципа на публично-частното партньорство.

Днес регионалният министър изрази надежда, че през октомври би могла да се направи и регистрацията на компанията. До края на този месец се очаква да бъдат обявени предварителните прединвестиционни проучвания и меморандумът по проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Гледай сега - ключовата дума е концесиониране. Другото е без значение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 11 години
Ако и Катар се откажат, ще го дадем на Ал Кайда... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още