IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията оператор на Дунав мост 2 ще бъде в България

Компанията ще плаща данъци в страната ни, уточни транспортният министър Ивайло Московски

14:56 | 19.10.12 г. 1
Компанията оператор на Дунав мост 2  ще бъде в България

Компанията, която ще управлява Дунав мост 2 при Видин, ще бъде със седелище в България. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, предаде БТА.

Ресорният министър потвърди, че това решение е взето след продължителни разговори между премиерa на България Бойко Борисов и неговия румънски колега Виктор Понта.

Московски  уточни, че дружеството, което ще управлява инфраструктурния проект, ще създаде много нови работни места у нас, освен това ще плаща данъци в България.

Очакванията на ресорното ведомство са в близките 25 години трафикът по моста да се увеличи осезаемо, защото за идващите от Западна и Източна Европа ще бъде по-евтино да преминават през него, заради ниските такси.

По думите на Московски вторият мост на Дунав трябва да бъде напълно готов до края на тази календарна година, след като бъдат извършени и последните довършителни работи, като хидроизолация и асфалтови настилки.

Сряда следващата седмица Борисов и Понта ще направят и официална инспекция на съоръжението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Isumu
преди 11 години
Само не ми е ясно, защо все още някой от правителството храни излюзии, че румънците няма да взимат големи такси за автомобилния трафик на моста (тъй като стана ясно вече от меморандума подписан през 2000 г., че България взема таксите от жп трафика, а румъния от авто) при положение, че е нов и трябва да си изплатят инвестицията. Още повече че и до ден днешен не са намалили таксите за Дунав мост 1.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още