IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция и Испания са най-желаните дестинации от британските купувачи на имоти

Британците предпочитат да финансират сделките с имоти в чужбина със спестяванията си

15:30 | 14.11.12 г.
Франция и Испания са най-желаните дестинации от британските купувачи на имоти

Въпреки продължаващите финансови проблеми в еврозоната, двете топ дестинации за британските купувачи на жилища в чужбина са точно в обхванатия от криза регион, показват резултатите от проучване, цитирано от онлайн изданието This is Money.

Франция оглавява списъка, като 23% от потенциалните купувачи на имоти извън границите на Острова се насочват към тази страна, според проучването на HiFX Property Hotspots.

Интересът обаче намалява през последните месеци - през март същото изследване показа, че интерес към имоти във Франция имат 35% от британците с желание да се сдобият с ваканционен имот извън пределите на родината.

Спадът може би се дължи на неотдавна въведения по-висок данък за чуждестранните купувачи на жилища.

Непосредствено след Франция в списъка е Испания. Според резултатите 19% от потенциалните британски купувачи искат да притежават имот в слънчевата страна. За сравнение, през март техният дял е бил 3%.

На трето място са САЩ със 7%, следвани от Италия, Кипър, Португалия и Швейцария.

От британците, планиращи да придобият имот в чужбина през идните години, 28% твърдят, че ще похарчат между 50 000 и 100 000 паунда, а 16% имат намерение да вложат между 100 000 и 150 000 паунда.

Покупките до голяма степен ще се финансират от спестявания, като 43% твърдят, че ще използват именно тази опция, а около 25% казват, че ще продадат жилище във Великобритания, за да придобият мечтания си дом в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още