IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ТV7 продадена на английски инвестиционен фонд

Alegro Capital придобива канала и BBT за неназована сума

14:18 | 20.11.12 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	TV7 вече има британски собственик. <em>Снимка:&nbsp;TV7</em></p>

TV7 вече има британски собственик. Снимка: TV7

Телевизия ТV7 има нов собственик – английският инвестиционен фонд Alegro Capital.

Създадената през 2003 година финансова компания е базирана в Лондон. Името ѝ нашумя в България за първи път през 2010 г., когато стана консултант на Plus Eastern Europe GmbH по сделката за продажба на  магазините си Plus в България и Румъния на международната търговска група Lidl.

Покупката на TV7 обаче е първата сделка на фонда в Югоизточна Европа, обяви Патрик Мартин, представител на новите собственици на телевизията, които бяха представени днес пред медиите. Alegro Capital се занимава по принцип с корпоративни съвети. Компанията има интереси в различни отрасли, но притежава значителен интелектуален капитал в далекосъобщенията, медии и технологии, търговски, индустриални и възобновяеми сектори. Компанията е осъществила до този момент корпоративни финансови транзакции, възлизащи на над 50 млрд. долара в 15 страни в Европа, както и в САЩ и Азия.

„Пазарът бе под натиск до скоро, но това вече отшумява и сега този факт е чудесен повод за навлизане на пазара“, пояси още Патрик Мартин пред камерата на TV7.

Британската компания ще стане собственик и на BBT и детския канал Супер7.

TV7 беше създадена от Любомир Павлов и Красимир Гергов с лиценза на телевизия Седем дни на Георги Агафонов. След като Павлов и Гергов се разделиха, новата медия беше ръководена от съпругата на Павлов Диляна Грозданова, бивша водеща в БНТ и народен представител от НДСВ.

Това не е първата смяна на собствеността на канала. През 2009 година TV7 за първи път смени собственика си, когато бе придобита от офшорната компания Crown Media. Консултант на инвеститорите стана Цветан Василев, мажоритарен собственик и председател на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
netware5
преди 11 години
Маце, когато направиш в Инвестора толкова стаж, колкото мен, тогава ми давай акъл относно това какво пише Инвестора, кой манипулира и кой е елементарен. Всъщност кой е елементарен е ясно - това си ти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
aleksandyr_kah
преди 11 години
Не клиент на фонда, а именно самия фонд купува телевизиите. Това не му пречи по принцип да бъде консултантска компания, която в осъществила корпоративни финансови транзакции възлизащи на над 50 милиарда долара в 15 страни в Европа, както и САЩ и Азия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 1
nice lady
преди 11 години
И ти това всичкото в кристалната топка ли го видя,получи сигнали от космоса или просто някой ти го подшушна,за да ни споделиш на всички? Инвестора за разлика то теб пишат само проверена информация,а не пускат умишлено разни манипулации,защото така трябва.Много си елементарен за аудиторията на Ивестора!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 1
netware5
преди 11 години
Абе Инвесторе, поне вие не се излагайте с тази "новина". Уж сте икономическа медия ..... Кратка справка в нета показва, че няма такъв "фонд", а има такава инвестиционна компания, която се слави с дискретността си при работата склиенти. Т.е. въпросната телевизия е купена от Алегро Капитал от името и за сметка на анонимен клиент. Или по-просто казано НОВИЯТ СОБСТВЕНИК Е ПРОСТО АНОНИМЕН КЛИЕНТ на английските юнаци. Най-вероятно новият собственик си е старият, но искат да парадират преди изборите за хатъра на еврокомисар *** Крус, че телевизията е "английска".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
minkaburgas
преди 11 години
Успех на телевизията и новите собсвеници. Не съм била никога фен на Бареков, ама като качество на новини и публицистични предавания, съм доволна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
venko_rbnt
преди 11 години
Ами нека, Тв7 много напредва и въпреки доминиращите позиции на БТВ и Нова, се налага като една сериозна конкуренция. Аз лично не одобрявам някой водещи, но ще видим с новото по-добро ръководство, може и да сложат по-истински журналисти. Ще ги видим англичаните, дали ще оптимизират медията. Алегро са стара компания, има достатъчно опит и стаж е менеджирането.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
atanasovg
преди 11 години
От един финансов инвеститор,ТВ 7 минава в ръцете на друг финансов инвеститор,явно няма голям интерес към телевизионния пазар у нас и сделките които станаха преди кризата с Про БГ,Нова и Би Ти Ви няма скоро видим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
Бате Пешо
преди 11 години
Дано тези англичани направят нещо щото тая телевизия в момента много смърди.Едни журналистки резачки воглаве с песа Бареков.Като ги насъскат и им подвърлят някой кокал стой та гледай.А новините им ум да ти зайде не новини а манипулации.Не ти казват фактите ами какво да си мислиш.Ужас.Взели са се насериозно и си мислят че са по умни от зрителите.Потрес.Просто извън National Geographic Discovery History VH1 VH1 classic и останалите такива програми няма какво да се гледа.Може би Канал1 най става.А най-готините са National Geographic Wild.Всичко останало е политическа пропаганда в Гьобелсов стил и тотален ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още