IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служителите във ВМЗ - Сопот готвят протест пред Министерския съвет

Водят се преговори да бъде пуснат тока на домакинствата на работещите в завода, които заради неплатени сметки са на тъмно

16:26 | 15.12.12 г. 1
Служителите във ВМЗ - Сопот готвят протест пред Министерския съвет

Ако до понеделник (17 декември) няма споразумение за изплащането на заплатите на служителите на ВЗМ - Сопот, ще има протест пред Министерския съвет в София, става ясно от съобщение на КНСБ. Оръжейниците планират да протестират и пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Днес (15 декември) служителите на ВМЗ - Сопот блокираха Подбалканския път. Исканията им са свързани с неизплатените работни заплати в размер на общо 2,5 млн. лева.

Кметът на Сопот Веселин Личев е обявил, че ВиК Пловдив няма да спира водата на длъжниците от ВМЗ-Сопот. В момента се водят преговори отново да бъде пуснато електричеството за семействата на служителите в завода, които заради неплатени сметки стоят на тъмно.

Трети ден продължават протестите на работещите във ВМЗ- Сопот. В днешното (15 декември) протестно шествие се включиха и членове на семействата на работещите, както и бивши служители в оръжейния завод. От септември служителите на компанията не са получавали заплата, коментират стачкуващите.

Междувременно процедурата за приватизацията на ВМЗ - Сопот беше удължена. Оферти за завода ще бъдат събирани до 11 януари 2013 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
rumen221
преди 11 години
А СЕГА ДЕ...- СИРИЙСКИТЕ БУНТОВНИЦИ НЕ ПЛАЩАТ..., НА БОКО...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още