IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благоевград-БТ бе отписано като публично дружество

С решение от 15 декември емисията е била отписана от регистъра на КФН

16:14 | 17.12.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Благоевград-БТ бе отписано като публично дружество

С решение от 15 декември на Комисията за финансов надзор Благоевград-БТ е отписано като публично дружество, а издадената от него емисия от 2 702 626 акции с номинал 1 лв. - от регистъра на КФН, съобщи компанията чрез БФБ.

Търговото предложение
за акции на Благоевград-БТ бе прието през октомври от акционери, притежаващи 162 633 акции (6,02% от капитала), като сделките бяха регистрирани извън регулиран пазар на БФБ-София. Цената бе 53,53 лв. на акция, като общо бяха платени 8,7 млн. лв. 

Така основният собственик Булгартабак холдинг, който вече бе заявил намерение за отписване, придоби над 96% от капитала на дружеството и можеше да изкупи автоматично акциите на всички останали акционери и да отпише дружеството от публичния регистър.

В днешната сесия на БФБ до момента са прехвърлени 52 акции на 
Благоевград-БТ

Свързани компании:

 на стойност 2 784 лв. при цена от 53,54 лв. за брой - понижение от 0,1% спрямо последната сделка, датираща от миналата сряда. Отписването предизвика  дискусия в темата за дружеството на рубриката Коментари в Investor.bg.


 

 

Свързани компании:

Благоевград-БТ АД(55B)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
aldy
преди 11 години
Тъй, тъй, отписаха го като публично дружество, защото ще правят далавера извън БФБ. Пак ще паднат едни готини парички за нашего брата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още