IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ получава още 150 млн. лв. за приоритетни инфраструктурни проекти

Част от средствата ще бъдат насочени за ремонта на виадуктите на магистралите „Тракия“ и „Хемус“

13:56 | 06.02.13 г. 1
МРРБ получава още 150 млн. лв. за приоритетни инфраструктурни проекти

Министерският съвет отпусна допълнително 150 млн. лева за Министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) за довършване на приоритетни инфраструктурни проекти.

Част от средствата ще отидат за спешните ремонти на виадуктите на магистралите „Тракия“ и „Хемус“. Проверки след земетресението в Перник през май 2012 година установиха лошо състояние на три от съоръженията по магистралите. В момента в Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) тече процедура по избор на изпълнител на проектите.

На заседание на Министерския съвет от май 2012 година беше одобрена сумата от 43 млн. лева за изпълнението на ремонтите на трите виадукта.

Средствата ще бъдат разходвани още и за допълнително национално съфинансиране на строителството на участък от АМ „Хемус“ (между Шумен и Белокопитово), моста на река Стряма, както и за разширяването на пътя Русе – Шумен и обхода на Поморие – кв. Сарафово.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Melani2
преди 11 години
Честито на археолозите;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още