IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ: Проверките досега не са показали проблеми

ДКЕВР се е самосезирала и проверява откритите от държавната финансова инспекция нередности в дейността на дружеството

14:39 | 18.02.13 г. 1
ЧЕЗ: Проверките досега не са показали проблеми

Дейността на ЧЕЗ Разпределение подлежи на редовен контрол и регулация от различни държавни институции, се казва в съобщение на дружеството, разпространено по повод коментарите за нарушения и застрашеният лиценз на компанията.

ЧЕЗ Разпределение е длъжна периодично да представя отчети за Търговския регистър, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, а откакто стана публична компания – и на Комисията за финансов надзор. „Нито една от редовните регулаторни и данъчни проверки не е показала, че дружествата на ЧЕЗ в България ползват услуги на непазарни цени било осигурени вътрешно в групата, било от външен доставчик“, заявяват още от дружеството.

Припомняме ви, че в неделя (17 февруари) министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев коментира, че Агенцията за държавна финансова инспекция е открила нарушения в дейността на ЧЕЗ. На базата на този доклад се е самосезирала ДКЕВР и се прави анализ дали откритите нередности са основание за отнемане на лиценза на дружеството.

В своето изявление от ЧЕЗ коментират, че са готови да окажат пълно съдействие на държавния регулатор във връзка с тази проверка.

Чешката компания започна своята дейност у нас през 2005 година. До момента инвестициите на ЧЕЗ възлизат на 1,7 млрд. лева. 1,1 млрд. лева са отделени за покупката на електроразпределителната мрежа на Западна България и ТЕЦ „Варна“, а 650 млн. лева са отделени за обновяване и модернизиране на мрежата, допълват от компанията.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
nikiangel
преди 11 години
Кого заблуждавате нагли*та.Не ми проверявайте електромерите, те са наред.ПРОВЕРЕТЕ ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още