IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестите срещу сметките на тока се превръщат в искания за оставка на кабинета

Въпреки работния ден, хиляди излязоха по улиците на големите градове и днес

20:45 | 18.02.13 г. 13
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Протестите срещу сметките на тока се превръщат в искания за оставка на кабинета

Протестите срещу високите сметки на тока се превърнаха в искания за оставка на правителството. „Дянков си отиде, Бойко е наред” , скандираха протестиращите пред Народното събрание тази вечер (18 февруари), предаде агенция „Фокус”.

Стигнало се е до сблъсъци пред Народното събрание – протестиращите са замеряли полицаите с дребни предмети, предаде още агенцията. Един човек е задържан от полицията. Арестуваният е хвърлял камъни по сградата на парламента.

Протестното шествие, в което участват няколко хиляди души, блокира движението по бул. „Цар Освободител” , бул. „Васил Левски” и бул. „Патриарх Евтимий”. По своя път протестиращите обръщат кофи за смет. На този етап няма информация за пострадали и нанесени щети.

Протестът за кратко се спря пред офис на електроразпределително дружество в София. Сградата беше плътно обградена от жандармеристи. 

Шествието преминава по бул. "Витоша" като жандармерията раздели протестиращите с жива верига. Арестуван беше флейтистът Кристиян Коев, който участва в протеста, показа Канал 3. Той е задържан заради желанието си да продължи своя протест, след разделянето на протестиращите, обясниха полицаите. Коев е един от най-известните флейтисти в световен мащаб.

Масов е протестът и във Варна - около 1,5 хил. души. Общината е обградена с кордон на жандармерията. Шествието за кратко блокира пътя за курорта "Златни пясъци". 

Вижте снимки от протестите в страната

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 1 rate down comment 0
kazarov
преди 11 години
Това , вече НЕ Е моя протест. Ненавиждам монополите , но от тези неориентирани искания и протести ще ни сервират претоплени "кебапчета" - Станишев, Доган или претоплено "кюфте" Местан. Проблемът е в КЗК и ДКЕВР. Време е вече , "комисарите" да се страхуват от данъчните , а не от прокуратурата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 11 rate down comment 7
boogeyman
преди 11 години
убаво де, ще свалим Бойко..ми после кой да изберем!?!? Волен?, Станишев(Доган)?всичките една майка ги е раждала.няма отърване от тази *** вече 23 години, така че, за мен и тези протести са напразни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 6 rate down comment 9
rogers
преди 11 години
Не не е вярно, това - протестите са си за тока, а това, че някой се опитва да направи друго е отделен въпрос - няколко платени *** с призиви за оставки не означават, че другите протестиращи искат и те оставки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 10 rate down comment 2
STRAHO
преди 11 години
Стефан Гамизов : " С безотговорност, мързел и сеирджийство създадохме безпрецедентен далаверджийски математически казус в енергетиката. В България съществуват поне три големи групи енергийни измамници тероризиразиращи гражданите, но гражданите започнаха с такава скорост да напускат България или да умират, че измамниците вече се събраха на тълпа пред само една врата. Как едновременно да влязат трима? И на тази врата пише ДКЕВР. Сега чакам да разбера коя бандитска група ще спечели концесията за грабежа. Много робовладелци има, малко роби останаха..."..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 15 rate down comment 5
STRAHO
преди 11 години
Стефан Гамизов : " Чух, че Българската Пролет започвала. Много добре! Бих желал да попитам само, коя фракция на Мюсюлмански Братя ще ни управлява? Да, сетих се! Крадливи Братя! Като гледам така, след Арабската Пролет всичко "процъфтя" и най-големият *** се оказа начело на обществата там. Някакво експертно правителство на ДПС-БСП-Царско-ченгеджии се задава-Крадливи Братя, пак да кажа. Така и не разбра "умният" българин, че с улични метежи само на разбойниците и крадците помага. Но какво ли разбирам аз. Аз съм тъпака, които цял живот срещу енергийната мафия се бори. Даже и термина наложих в обществото. Но така е в България, нещастието е гарантирано от глупостта и мързела да се мисли..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 3
dqd
преди 11 години
По централната новинарска емисия на БНТ споменаха: "Симеон Дянков си подаде оставката. Той разбра новината в САЩ." Подал си е оставката, а е разбрал за това след това? Вярно, може да е грешка на езика. Но пък аз съм си суеверен... Може и да е експерт, но факт е, че макроикономическата стабилност няма нито да нахрани хората, нито да плати тока на никой. Опираме до въпроса кое е по-ценно - макроикономическа стабилност без хора или обратното? Дали Дянков наистина е експерт, на който са попречили орангутанските Бойкови нареждания или е некадърник, уреден на сладък пост от тъста си никога няма да разберем със сигурност. Затова, нека оставим фактите да говорят...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 2
dani de vito
преди 11 години
Във Варна по булеварда аз лично пресметнах около три хиляди .Разбира се приблизително .Гледано от по висок етаж дава ясна представа .30 000 са около шест дивизии или един голям стадион в София. Определено не бяха толкова поне които минаха през Чаталджа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 27 rate down comment 12
munchooo
преди 11 години
Интересно защо голяма част от протестиращите са с качулки и под формата на футболни хулигански агитки. Защо се разиграва такъв театър? От това само България губи. Защо не изкарате журналисти с камери да снимат детайлно протестите и вандалщините с реални образи - тава са българи около нас (така направиха в англия и ги прожектираха един месец след зулумите)? Кой има интерес да се случат подобни изпълнения няколко месеца преди изборите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 26 rate down comment 3
FINTA
преди 11 години
Ти и аз няма, ама върви го обяснявай на Пенсионерите това!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 30 rate down comment 6
KostadinovK
преди 11 години
БСП и ДПС ще ни оправят. Да се наведем ли?Аз няма да рискувам!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още