IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преразпределените средства на регионалното министерство не спират проекти

Правителството реши да вземе 20 млн. лева от бюджета на МРРБ за плащания към уязвимите групи от населението

18:15 | 28.03.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преразпределените средства на регионалното министерство не спират проекти

Пренасочените за социални мерки средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) няма да забавят изпълнението на строителните дейности на магистралите "Хемус" и "Марица", уточняват от пресслужбата на Министерския съвет.

Това заявление е във връзка с появилите се съмнения, че пренасочените 20 млн. лева  ще спрат изпълнението на инфраструктурни проекти. Бившият регионален министър Лиляна Павлова коментира пред агенция "Фокус", че това пренасочване ще остави без доходи 200 хил. работници и техните семейства. Те също ще трябва да застанат на опашката за социални помощи, допълни още Павлова.

От правителството обаче припомнят, че с постановление от 7 февруари 2013 г. Министерският съвет отпуска 150 млн. лв. допълнително на регионалното министерство. От тях 71 млн. лв. са за новото строителство на участъци от магистралите „Хемус“ и „Марица“.

Анализът на служебното правителство, извършен във всички министерства и ведомства за средства, които спешно могат да бъдат осигурени по програми за заетост, обезщетения и помощи за домакинства, показва, че в бюджета на  МРРБ има 19,8 млн. лева от предоставените през февруари допълнителни бюджетни средства, които не са належащи за дейностите по двете магистрали за тази година.

По тази причина е взето и решението да бъдат пренасочени към изключително важните и спешни програми за подпомагане на най-уязвимите социални групи.

По преценка на АПИ тази сума е пренасочена, тъй като няма да бъде разходвана през тази година. Пренасочването на тези средства в никакъв случай няма да забави изпълнението на строителните дейности на магистралите „Хемус“ и „Марица“. Дейностите по тях продължават и в този момент със същите темпове.

Средствата за изпълнението на тези обекти са предвидени в националния бюджет, се казва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Trakia Komitet
преди 11 години
Урудливостта можела да се степенува! "Да откраднеш откраднатото" - каза Медведев за банковия срив в Кипър. С тази гениална констатация, той без да подозира описва всепоглъщащата лакомия и тотална перверзия на номенклатурно-тоталитарните отрочета, приемствено самопровъзгласили се за инфраструктурни командири. Правейки с чужда /държавната/ пита помен, двупръстите им чела без да осъзнават са направили перфектен анализ с конкретни цифри, колко фирми, семейства и човешки съдби бяха погребани на магистралите Марица и най-вече ТРАКИЯ. Около 20 млн.лв. са неразплатените суми на подизпълнители!Обектите са кошмарно далеч от пусков етап. На фона на всичко това псевдо шумкарските ***, без капчица срам и свян правят черен PR, присвоявайки за сетен път и потопявайки безвъзвратно истината. Да си откраднеш откраднатото - индулгенция с гриф "Одобрено от Европейската комисия"...Ето истината, НАГЛЕДНО!http://***.panoramio.com/photo/87338473
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още